ΔΣ ΑΗΚ: Συμφωνεί με το Υπουργικό για το διαχωρισμό

Για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 11.1.2016, που αφορούν την ΑΗΚ, ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, το οποίο διαπιστώνει ότι οι εν λόγω αποφάσεις “είναι μέσα στα πλαίσια των εντολών του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 7.12.2015”.

Σε ανακοίνωση της ΑΗΚ, “επισημαίνεται επίσης ότι οι πλείστες των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ που τέθηκαν κατά τις συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, έχουν περιληφθεί στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου”.

Το ΔΣ της ΑΗΚ “παρατηρεί με ικανοποίηση ότι το Υπουργικό Συμβούλιο επιδοκιμάζει την προσπάθεια που καταβάλλει η ΑΗΚ για αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία, εφαρμόζοντας τον Λειτουργικό και Λογιστικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων σύμφωνα, με τις Ρυθμιστικές Αποφάσεις της ΡΑΕΚ με αρ.. 02/2014, 03/2014 και 04/2014 και καλεί την ΑΗΚ να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της υλοποίησης του Λογιστικού και Λειτουργικού διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της”.

Κατά την πιο πάνω συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Αρχής για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με βάση τα πιο πάνω, η ΑΗΚ “προχωρεί απρόσκοπτα στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει ξεκινήσει, αναμένοντας από όλους τους εμπλεκόμενους (Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ΡΑΕΚ) να σταθούν δίπλα στον Οργανισμό για να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΑΗΚ ενημερώθηκε “για την τροποποίηση του Διατάγματος του Υπουργικού Συμβουλίου Κ.Δ.Π.176/2014, ημερομηνίας 28.3.2014, το οποίο όριζε την ΑΗΚ ως «φορέα υποκείμενο σε αποκρατικοποίηση», με τη διαγραφή κάθε αναφοράς για την ΑΗΚ”.

Ενημερώθηκε, επίσης, “για την κατ’ αρχήν απόφαση ότι οι μονοπωλιακές δραστηριότητες (μεταφορά, διανομή) ενδεχομένως να διαχωριστούν από τις ανταγωνιστικές δραστηριότητες (παραγωγή, προμήθεια) που διενεργεί σήμερα η ΑΗΚ, σε δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με το μοντέλο του `Ιδιοκτησιακού Διαχωρισμού`”.

Δειτε Επισης

ΑΔΜΗΕ: Καλωδιακός σταθμός προσαιγιάλωσης οπτικών ινών δημιουργείται στην Κρήτη
Επιστολή Γ. Παπαναστασίου προς Chevron για στοχευμένες ενέργειες εντός εξαμήνου
Σε χαμηλό 7 εβδομάδων κατρακύλησε το αργό-Απώλειες άνω του 3%
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield
Φυσικό αέριο: Ασανσέρ οι τιμές στη Βρετανία-Υποχωρεί η παραγωγή αιολικής ενέργειας
OPEC: Η παραγωγή αργού πετρελαίου παρέμεινε σταθερή τον Απρίλιο
Πολλαπλά σενάρια ανάπτυξης των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ επί τάπητος
Κίνα: Θα κατασκευάσει 18 γιγαντιαία πλοία μεταφοράς LNG για το Κατάρ
Πτώση άνω του 1% για το αργό πετρέλαιο