Powered by

Ανανεώθηκε η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με Ουκρανία

Ολοκληρώθηκε στις 2/7/2015 στο Υπουργείο Οικονομικών η διαπραγμάτευση του Πρωτοκόλλου που θα τροποποιεί τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα.

Το συμφωνηθέν Πρωτόκολλο θα τεθεί σε ισχύ όταν υπογραφθεί, και θα εφαρμοστεί όχι ενωρίτερα από την 1/1/2019, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η εν ισχύ συμφωνία, που έχει υπογραφθεί στις 8/11/2012, και τέθηκε σε ισχύ την 1/1/2014.

"Κατά τη διαπραγμάτευση έχει επιτευχθεί συμφωνία έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υιοθέτηση οποιασδήποτε ευνοϊκότερης φορολογίας επί των τόκων, μερισμάτων, δικαιωμάτων, και κεφαλαιουχικών κερδών, που τυχόν συμφωνηθεί μεταξύ των Ουκρανικών Αρχών και οποιονδήποτε άλλου Κράτους. Ρήτρα η οποία θεωρείται μεγίστης σημασίας καθότι διασφαλίζει ότι η Κύπρος δεν θα τυγχάνει δυσμενέστερου χειρισμού σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς στον επιχειρηματικό κόσμο" αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Το κείμενο που συμφωνήθηκε, μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ουκρανίας, καθώς επίσης και με άλλες χώρες.
    
Μάλιστα, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει καταληκτικά: "Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας,  οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου".

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας