Powered by

Απεργιακά μέτρα μελετά η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ

Απεργιακά μέτρα, όπου κριθεί σκόπιμο, θα λάβει η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ αφού κατά τη συνδιάσκεψη η αρμοδιότητα για λήψη αυτής της απόφασης δόθηκε στη Γραμματεία της συντεχνίας, όπως δήλωσε ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα εντατικοποιήσουν τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενημέρωσης του κοινού για τα τεκταινόμενα στην Αρχή.

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συνδιάσκεψη, ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι την Παρασκευή (4/9) το πρωί θα συνέλθει η αρμόδια επιτροπή εκδηλώσεων της συντεχνίας για να καθορίσει το πρόγραμμα των δράσεών της, σημειώνοντας πως κατά τη συνδιάσκεψη ακούστηκαν ιδέες για κινητοποιήσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν και αυτές θα συζητηθούν κατά την αυριανή συνεδρία. Στόχος τους, είπε, να ενημερώσουν όσον περισσότερο κόσμο μπορούν για τις θέσεις τους και τα αρνητικά των ιδιωτικοποιήσεων, με βάση και την εμπειρία άλλων χωρών.

Ο κ. Τρυφωνίδης πρόσθεσε ότι θα μελετήσουν το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, που προνοεί τη δημιουργία νέας μετοχικής εταιρείας της ΑΤΗΚ και ενδεχόμενα επηρεάζει συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και άλλα δικαιώματα, αλλά και το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων που για παράδειγμα μπορεί να αφορούν την αντισυνταγματικότητα ή μη της μεταφοράς υπηρεσιών, όπως εξήγησε.

Θα επιδιώξουν, συνέχισε, συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για στήριξη των θέσεών τους και αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ ενώ παράλληλα αναμένουν να συνεχιστεί ο διάλογος και οι συναντήσεις στη Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας