ΔΩΔΩΝΗ: Την άνοιξη του 2016 η παραγωγή χαλουμιού στην Κύπρο
13:33 - 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., Michael Oneil, σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, δήλωσε την πρόθεση της εταιρίας να κτίσει μια υγιή και δυνατή σχέση με την κυβέρνηση και την κοινότητα της Κύπρου και κυρίως τους αγρότες, οι οποίοι είναι ένα κρίσιμο συστατικό στην επιτυχία της ΔΩΔΩΝΗ. «Μεγαλώνουμε το χαρτοφυλάκιο των εξαγωγικών προϊόντων μας με ένα υψηλής ποιότητας μοναδικό προϊόν, το χαλούμι», σημείωσε ο κ. Oneil. Ακόμη, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας σχέσης με την κυπριακή κοινότητα. Τέλος, ανάφερε πως η ΔΩΔΩΝΗ είναι ενεργή στην Κύπρο εδώ και 20 χρόνια. «Τα τελευταία χρόνια η εταιρία ανάπτυξε σχέση με τον όμιλο Σιακόλα και σύναψε συνεργασία με την CTC Argocy προωθώντας έτσι τα προϊόντα μας σε όλη την Κύπρο», είπε.
Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει ότι η επένδυση της ΔΩΔΩΝΗ στην Κύπρο θα αναβαθμίσει συνολικά τον κλάδο της κυπριακής τυροκομίας, προσδίδοντας επιπρόσθετη αξία στο κυπριακό χαλούμι και τα παράγωγά του.
Υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής
Ο Γενικός Διευθυντής της νεοσύστατης κυπριακής εταιρίας DODONI Dairy Products (Cyprus) Ltd, Πανίκος Χατζηκώστα, δήλωσε πως η ΔΩΔΩΝΗ θα εγκατασταθεί στην βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά στον Ύψωνα Λεμεσού, δημιουργώντας μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής χαλουμιού και παράγωγων προϊόντων όπως η αναρή. «Τον προσεχή Οκτώβριο θα είναι έτοιμος ο χώρος του εργοστασίου ενώ τα μηχανήματα θα τοποθετηθούν τον Νοέμβριο. Προς το τέλος της άνοιξης του 2016 το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο να αρχίσει την παραγωγή», υπέδειξε ο κ. Χατζηκώστα. Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της DODONI Dairy Products (Cyprus) Ltd σημείωσε πως η προμήθεια γάλακτος θα γίνεται από την κυπριακή βιομηχανία και υπογράμμισε πως η εταιρία θα σταθεί δίπλα στους αιγοπροβατοτρόφους για να επεκτείνουν την επιχείρησή τους σε επίπεδο τεχνογνωσίας και παραγωγής.
Ώθηση στο χαλούμι
Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, στη δική του ομιλία, δήλωσε πως οι κατοχυρώσεις προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης φέρνουν αγροτική ανάπτυξη και απασχόληση. «Είμαι σίγουρος πως το δίκτυο της ΔΩΔΩΝΗ θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο χαλούμι στο εξωτερικό και θα βοηθήσει την κυπριακή βιομηχανία να εναρμονιστεί στα πρότυπα παραγωγής του χαλουμιού», είπε. Τέλος ο κ. Κουγιάλης, εξήγγελλε μέτρα ύψους 35 εκατ. ευρώ για στήριξη της βιομηχανίας αιγοπροβατοτρόφων και του αγροτικού κλάδου τα οποία θα ξεκινήσουν σύντομα. Παράλληλα θα τρέξει μια σειρά μέτρων στήριξης της βιομηχανίας.
Διανομή από την CTC- Argosy
Το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που θα παράγονται από την DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS), θα προορίζεται για εξαγωγή μέσω του ευρύτατου δικτύου συνεργατών που διαθέτει η ΔΩΔΩΝΗ σε 35 χώρες. Τη διανομή στην Κυπριακή αγορά έχει αναλάβει η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην Κύπρο, η CTC – Argosy η οποία ήδη διανέμει τον τελευταίο ένα χρόνο τη Φέτα και τη Γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ και μόλις πρόσφατα ξεκίνησε και τη διανομή της σειράς των γιαουρτιών ΔΩΔΩΝΗ (αγελαδινό, πρόβειο και στραγγιστό) τα οποία παράγονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Ιωάννινα.