Powered by

Glencore: Πτώση-ρεκόρ 26% για την μετοχή της

Την μεγαλύτερη πτώση όλων των εποχών κατέγραψε η μετοχή της Glencore Inc και διαμορφώθηκε σε ιστορικό χαμηλό, καθώς η Investec Plc προειδοποίησε ότι εάν επιμείνουν οι χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων, δεν υπάρχει μεγάλη αξία για τους μετόχους.

Οι μετοχές της εταιρείας εξόρυξης και εμπορευμάτων που διοικείται από τον Ivan Glasenborg υποχώρησαν 26% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 72 πένες, και είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την δημόσια εγγραφή των 10 δισ. δολαρίων το 2011. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 72% από την αρχή του έτους, που αποτελεί την χειρότερη επίδοση στον FTSE 100.

Η εταιρεία έχει αναγκαστεί να πουλήσει νέες μετοχές και να εγκαταλείψει το μέρισμα, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης του χρέους 10 δισ. δολαρίων, καθώς η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας έπληξε την ζήτηση για εμπορεύματα και έστειλε τις τιμές σε πτώση. Η Goldman Sachs Group Inc., δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα πρόσφατα μέτρα της Glencore για την μείωση του χρέους και την ενίσχυση του ισολογισμού της, είναι ανεπαρκή.

"ΤΟ δύσκολο περιβάλλον για τις εταιρείες εξόρυξης, μας οδηγεί στο ερώτημα του πόση αξία θα μείνει για τους κατόχους μετοχών εάν οι τιμές των εμπορευμάτων δεν βελτιωθούν", ανέφερε η Investec σε note της προς τους επενδυτές σήμερα.

Η Investec πρόσθεσε ακόμη πως εάν οι τιμές των μεγάλων εμπορευμάτων παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα, σχεδόν όλη η αξία των μετοχών της Glencore θα εξαϋλωθεί, ελλείψει σημαντικής αναδιάρθρωσης.

ΠΗΓΗ: Capital.gr
 

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου