Powered by

Eπέκταση της Kellogg σε αναδυόμενες αγορές

Η κατασκευάστρια εταιρεία δημητριακών Kellogg Co., ανακοίνωσε ότι αγοράζει την αιγυπτιακή εταιρεία δημητριακών Mass Food Group έναντι 50 εκατ. δολαρίων, καθώς συνεχίζει την επέκτασή της στις αναδυόμενες αγορές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως δεν περιμένει η συμφωνία να έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη του 2015. Η Mass Food, η οποία κατασκευάζει τις "μπάρες" δημητριακών NutriFit και τα δημητριακά Temmy’s, έχει ιδρυθεί το 1996 και έχει ετήσιες πωλήσεις άνω των 18 εκατ. δολαρίων. Επίσης εξάγει τρόφιμα σε περισσότερες από 30 αγορές, μεταξύ των οποίων την Ευρώπη, την Ανατολική Ασία και την Αφρική.

"Η ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στην σημαντική πρόοδο έναντι της στρατηγικής μας ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές που ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους", δήλωσε ο John Bryant, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kellogg. "Χτίζουμε μια ισχυρή βάση για ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές", πρόσθεσε.

Νωρίτερα φέτος η Kellogg αγόρασε την Bisco Misr, μια αιγυπτιακή εταιρεία συσκευασμένων μπισκότων, και πιο πρόσφατα "μπήκε" σε μια κοινοπραξία με την Tolaram Africa για την ανάπτυξη snacks και τροφίμων για πρωινό, για τις αγορές της Δυτικής Αφρικής, καθώς και noodles σε όλη την Αφρική.

Η Kellogg πέρυσι αποκόμισε το ένα τρίτο των πωλήσεών των ύψους 14,6 δισ. δολαρίων από αγορές εκτός ΗΠΑ πέρυσι, με περίπου 2 δισ. δολάρια να προέρχονται από πωλήσεις δημητριακών και άλλων προϊόντων στις αναδυόμενες αγορές.

ΠΗΓΗ: Capital.gr 

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου