Powered by

Η μεγάλη επιχείρηση του ράλι

Διεθνής προβολή, εισροή τουριστών, πληρωμάτων και συνεργείων, εδραίωση στον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δικοινοτική συνεργασία είναι τα σημαντικότερα θετικά που απορρέουν από τον διπλό αγώνα ράλι που πραγματοποιείται στην Κύπρο κατά το τριήμερο 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Διεθνής προβολή
Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2015 αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές του κυπριακού τουρισμού, αφού η προβολή που λαμβάνει ο αγώνας τόσο μέσω Eurosport όσο και μέσω Al Jazeera, απλώνεται σε δεκάδες χώρες του πλανήτη με πέραν των 100 εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, οι διαδρομές στην Κύπρο αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους οδηγούς και τις ομάδες τους, δεδομένο που καθιστά τον αγώνα ακόμη πιο ελκυστικό για τους φίλους του ράλι. Οι ειδικές διαδρομές που πραγματοποιούνται αφορούν τόσο το European Rally Championship (ERC) όσο και το Middle Eeast Rally Championship (MERC).

Κρατική χορηγία και εμπλοκή Χάσικου, Κασουλίδη και Ιωνά
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, που έχει τη γενική ευθύνη για την οργάνωση του CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2015 θα έχει στη διάθεσή του 250 εθελοντές για όλες τις διαδικασίες των ειδικών διαδρομών, ενώ το συνολικό κόστος της διοργάνωσης ανέρχεται στις 800 χιλιάδες ευρώ. Κρατικό κονδύλι της τάξης των 550 χιλιάδων ευρώ καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους για τη διεθνή διοργάνωση, ενώ χορηγοί καλύπτουν το υπόλοιπο μέρος του κόστους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο InBusinessNews ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αυτοκινήτου, Αντώνης Μιχαηλίδης, η πολιτεία έχει δώσει κάθε δυνατή βοήθεια πέραν της οικονομικής στήριξης. «Διυπουργική επιτροπή που επιλαμβάνεται κάθε θέματος δίνει μεγάλη βοήθεια και στήριξη στη διοργάνωση. Η επιτροπή αποτελείται από τους Σωκράτη Χάσικο, Ιωνά Νικολάου και Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να καλύπτονται όλα τα διαδικαστικά θέματα αλλά και τα πολιτικά ζητήματα ή και αναφορικά με τη διεθνή προβολή του CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2015» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Εξασφάλιση τουριστών και μεγάλης αξίας τηλεοπτικού χρόνου  
Εκτιμήσεις στον ΚΟΤ αναφέρονται σε έσοδα της τάξης των 8 με 10 εκατ. ευρώ από την εισροή τουριστών αλλά και συνεργείων κατά τις ημέρες διεξαγωγής του ράλι. Παράλληλα, η προβολή που λαμβάνει η χώρα διεθνώς μέσω τηλεοπτικού δικτύων παγκόσμιας εμβέλειας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.

Πολιτική διάσταση με ολλανδική στήριξη
Ένα άλλο, εξίσου σημαντικό, σκέλος του Cyprus Rally είναι και το πολιτικό, αφού ενώ οι νέες προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού συνδυάζονται με κοινές δράσεις των δύο κοινοτήτων για τον αυτοκινητιστικό αγώνα. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι κατά τον περσινό αγώνα, για πρώτη φορά, ειδική διαδρομή περνούσε κι από την κατεχόμενη Λευκωσία. Η διαδρομή που απλώθηκε σε όλη τη Λευκωσία, σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά και από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ενώ η ολλανδική κυβέρνηση μέσω της τοπικής Πρεσβείας της συνδράμει οικονομική τη φετινή διοργάνωση. Σημειώνεται πάντως ότι ο αγώνας είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του Παγκύπριου Συνδέσμου Αυτοκινήτου, ορισμένοι εθελοντές είναι Τουρκοκύπριοι αλλά οι λεγόμενες αρχές των Κατεχομένων δεν έχουν καμία άμεση εμπλοκή με τον διεθνή αγώνα.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ