Powered by

ABD: Πλήττεται όλη η Ασία από την Κίνα

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης το τρέχον έτος στην Κίνα αναμένεται να προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης και στην υπόλοιπη Ασία, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ABD), καθώς αποτελεί τον τελευταίο μεγάλο οργανισμό, ο οποίος αναθεωρεί προ τα κάτω τις προβλέψεις του για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Επίσης, προειδοποίησε τις Κεντρικές Τράπεζες παγκοσμίως να προετοιμαστούν για μια αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, με πολλά κράτη να έχουν ήδη τεράστιες εκροές κεφαλαίων, καθώς οι συναλλασσόμενοι αναζητούν ασφαλέστερες επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που οι αγορές έχουν πληγεί από έντονη μεταβλητότητα η οποία καθοδηγείται από τις ανησυχίες για την κινεζική οικονομία - και τη διαχείριση της από τους ηγέτες της - μετά την αιφνιδιαστική υποτίμηση του γιουάν τον περασμένο μήνα.

"Ο συνδυασμός μετριοπαθών προοπτικών στην Κίνα και στην Ινδία, μαζί με αργή ανάκαμψη των ανεπτυγμένων χωρών, επηρεάζουν τις προβλέψεις μας για την περιοχή στο σύνολό της”, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ADB Shang-Jin Wei, ο οποίος παρουσίασε την έκθεση της Τράπεζας σε ανταποκριτές ξένου Τύπου στο Χονγκ Κονγκ.

Σε μια ενημέρωση των αρχικών εκτιμήσεων της τον περασμένο Μάρτιο, η Τράπεζα αναφέρει τώρα ότι η ανάπτυξη στην περιοχή θα υποχωρήσει στο 5,8% το τρέχον έτος και στο 6,0% το Μάρτιο του 2016. Τον περασμένο Μάρτιο η Τράπεζα ανέμενε ανάπτυξη 6,3% και για τα δύο έτη.

Ο πληθωρισμός στην αναπτυσσόμενη περιοχή της Ασίας αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, εν μέρει λόγω των χαμηλότερων τιμών στα βασικά εμπορεύματα παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων