Powered by

Deutsche Bank: Απομόσχλευση μέσω εξόδου από τη Ρωσία

Τις δραστηριότητες Επενδυτικής Τραπεζικής αποσύρει από τη Ρωσία η Deutsche Bank, στο πλαίσιο των σχεδίων του νέου συν-διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής τράπεζας, John Cryan, για περικοπή των δαπανών και ενίσχυση της αποδοτικότητας.

​Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η παραπάνω κίνηση, που έρχεται ύστερα από 134 χρόνια δραστηριοποίησης της Deutsche Bank στη Ρωσία, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα επηρεάσει περίπου 200 εργαζόμενους της επενδυτικής τράπεζας που έχει την έδρα της στη Ρωσία και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά σε εκατοντάδες άλλους εργαζομένους που απασχολούνται στη Deutsche Bank, στους τομείς της τεχνολογίας, της ταμειακής διαχείρισης και σε άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για τράπεζες και εταιρείες, δεν αναμένεται κάποια μετατόπιση από τις θέσεις τους.

Εντούτοις, οι πελάτες της Ρωσίας θα εξυπηρετούνται μέσω των υπηρεσιών της γερμανικής τράπεζας σε άλλες πόλεις. Επίσης, όπου είναι απαραίτητο, οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μέσω ρωσικών εταιρειών σε συνεργασία με τη Deutsche Bank.

Όπως σημειώνει η τράπεζα, σε ανακοίνωσή της, η διακοπή των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής στη Ρωσία θα περιορίσει την περιπλοκότητα, θα εξοικονομήσει δαπάνες και θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους.

Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή της Deutsche Bank έρχεται εν μέσω έρευνας που διενεργείται σε αυτή για το ενδεχόμενο ξεπλύματος "βρώμικου χρήματος" από Ρώσους πελάτες της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου