Αύξηση στον κύκλο εργασιών χονδρικού και λιανικού εμπορίου

Σημαντική άνοδο της τάξης του 9,7% σημείωσε σε ετήσια βάσης ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου και Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 8,7% και έφτασε στις 68,6 μονάδες (βάση 2010=100), σε σύγκριση με 63,1 μονάδες την ίδια περίοδο του 2014.

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Χονδρικού Εμπορίου, εκτός από το Eμπόριο Mηχανοκίνητων Oχημάτων, για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2015 μειώθηκε κατά 4,7%, υποχωρώντας στις 85,4 μονάδες (βάση 2010=100), σε σύγκριση με 89,6 μονάδες την ίδια περίοδο του 2014. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι το εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο κυπριακό εμπόριο και αποτελεί οδηγό στην αυξητική τάση.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015, ο Δείκτης σημείωσε μείωση 4,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Δειτε Επισης

Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών
Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου
Hadjikyriakos & Sons: Φέρνει σε αποκλειστική διάθεση τα καινοτόμα συστήματα κουζίνας BORA στην Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη €117 εκατ. και ρεκόρ νέου δανεισμού ύψους €842 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2025
Γιορτή του κυπριακού επιχειρείν...Πλησιάζει η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Πώς προχωρά η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ancoria Bank από τον Κώστα Κλεάνθους