Στο στόχαστρο επενδυτών η Cyta Ελλάδος

Ενδιαφέρον για απόκτηση της Cyta Ελλάδας έχει ήδη εκδηλωθεί από δυνητικούς εντός χώρας αλλά και από το εξωτερικό. Μπορεί η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού να τοποθετείται χρονικά περί τις αρχές του 2016, ωστόσο, ήδη ενδιαφερόμενοι έχουν αποκαλύψει  τις προθέσεις τους τόσο προς στελέχη της Cyta όσο και προς την κυβέρνηση.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι τους τελευταίους μήνες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών έχουν επικοινωνήσει με στελέχη της Cyta, για να ενημερωθούν για δεδομένα που αφορούν κυρίως το δίκτυο υποδομών της Cyta στην Ελλάδα αλλά και με το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει την ευθύνη για τις αποκρατικοποιήσεις.

Εξάλλου, η πώληση των εταιρειών Cyta Ελλάδος και Cyta UK, μπορεί να προχωρήσει ανεξάρτητα από το ευρύτερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ημικρατικού οργανισμού αναλόγως του ενδιαφέροντος που θα προκύψει. Πάντως, στη Μονάδα Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων δεν αποκλείεται το εν λόγω σενάριο αν και θεωρείται σημαντικό να ολοκληρωθεί η μελέτη που θα καταγράψει την αξία της Cyta στο σύνολό της κι έπειτα να τροχοδρομηθούν περαιτέρω εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η Cyta Ελλάδος έχει ως μεγάλο κεφάλαιο, τα δίκτυα οπτικών ινών που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει, ενώ χαμηλότερη αξία έχουν πλέον οι εμπορικές της δραστηριότητες στη χώρα (τηλεφωνία, ίντερνετ, τηλεόραση). Την ίδια ώρα, στελέχη από τον οργανισμό αναφέρουν ότι η Μονάδα Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων έχει εντείνει τις μελέτες που πραγματοποιεί αναφορικά με τις εργασίες της Cyta στην Ελλάδα ζητώντας όλο και περισσότερα στοιχεία για την εταιρεία. Οι εν λόγω κινήσεις σε συνδυασμό με το άτυπο –σε πρώτη φάση- ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό το σενάριο αποξένωσης της Cyta Ελλάδος, ξεχωριστά από τις υπόλοιπες εργασίες της Cyta.  

Δειτε Επισης

Ανέδειξε τον στρατηγικό ρόλο της Κύπρου ως ανερχόμενου περιφερειακού κόμβου καινοτομίας ο Σκουρίδης
Δράσεις υφυπουργείου Έρευνας για ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων-€24 εκατ. μέσω Σχεδίου Ανάκαμψης
Η κάθοδος της LTIMindtree και πώς πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο-Νέο ψηφιακό hub στο CYENS
Α. Πολεμίτης: Αναπτυσσόμενη δύναμη στο ευρωπαϊκό τεχνολογικό τοπίο η Κύπρος, εντυπωσιακή η συνεισφορά του τομέα στην οικονομία
Πρώτη απευθείας επαφή της Tenstorrent με το κυπριακό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας
Creating Synergies: Προωθώντας τη συμμετοχικότητα και τη διαφορετικότητα στον τομέα του ICT
CITEA Roadshow Event: Γέφυρα δικτύωσης και συνεργασίας για τις εταιρείες πληροφορικής
Tο τέταρτο «Cyber Security Weekend»-Eυαισθητοποίηση των επιχειρήσεων του τομέα των τροφίμων για την Κυβερνοασφάλεια
Η καινοτόμος εφαρμογή airbeld από την EMBIO Diagnostics...Πληροφορίες για καθαρότερο αέρα και πρόβλεψη καιρού
Πιστοποίηση «Real Quantum Dot Display» από την TÜV Rheinland για τις τηλεοράσεις Samsung QLED