Powered by

ΔΝΤ: Μειώνει την πρόβλεψη για την οικονομία του Ισραήλ

Το ΔΝΤ μείωσε τον υπολογισμό της ανάπτυξης της οικονομίας του Ισραήλ, λόγω της μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης και της ανάπτυξης του Σέκελ.

Το ΔΝΤ επίσης επανέλαβε την παλαιότερη έρευνά του πως η οικονομική πολιτική δεν πρέπει να χαλαρώσει αυτή τη στιγμή.

Η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί ανά 2,5% κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ, μειωμένο από την εκτίμηση του 3% τον Ιούνιο. Η ανάπτυξη, παράλληλα θα φτάσει το 3,3% το 2016.

Η παραγωγή έχει πληγεί από την πτώση των εξαγωγών η οποία αντιπροσωπεύει το 1/3 της οικονομίας της χώρας. Η πτώση αυτή έχει ως βάση την ενδυνάμωση του εγχώριο νομίσματος σέκελ, το οποίο έχει αυξήσει την ισοτιμία του με το δολάριο κατά 1% από την απαρχή του 2015.

Η Τράπεζα του Ισραήλ, η οποία θα ανανεώσει τις προβλέψεις της την επόμενη εβδομάδα, είχε υπολογίζει ανάπτυξη της οικονομίας της τάξεως του 3% για το 2015, και 3,7% για το 2016.

Η τράπεζα δεν χρειάζεται να συνεχίσει με την χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής της αφού ο ετήσιος αρνητικός πληθωρισμός είναι σε μεγάλο μέρος του εισαγόμενος και μάλλον θα είναι προσωρινός, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Το Ταμείο επίσης ανέφερε πως η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να σκεφτεί τη χρήση ενός "μίγματος" βραχυπρόθεσμων μέτρων εσόδων και εξόδων για μετρίαση του ελλείμματος. Επίσης, υπογράμμισε τα "κοινωνικά και χρηματοπιστωτικά ρίσκα" τα οποία μπορεί να υπάρξουν λόγω των συνεχώς αυξανόμενων τιμών στην αγορά ακινήτων.

Τέλος, αν και η αγορά εργασίας είναι καταπληκτική, και η ανεργία βρίσκεται στο μόλις 5,3%, η παρουσία στην εργασία των Εβραίων Ορθόδοξων αλλά και των Αράβων είναι απαραίτητη έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Αγνοεί απ' εδώ και πέρα οποιαδήποτε νέα αύξηση δασμών από τις ΗΠΑ η Κίνα-«Παιχνίδι αριθμών και φάρσα»
Ολομέτωπος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας με την Ευρώπη στο... μάτι του κυκλώνα
«Τα πάμε πολύ καλά με την πολιτική μας για τους δασμούς-Πολύ συναρπαστικό για την Αμερική και τον κόσμο»
Βρετανία: Ισχυρή οικονομική ανάπτυξη τον Φεβρουάριο πριν τους δασμούς Τραμπ
Η Κίνα αυξάνει τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα στο 125%-«Θα πολεμήσουμε ως το τέλος»
Σκέψεις Ε.Ε. για επιβολή υψηλότερων φόρων σε αμερικανικούς κολοσσούς τεχνολογίας-Το μήνυμα φον ντερ Λάιεν
Θέλει να τα βρει με την Κίνα παρά τους δασμούς 145% ο Τραμπ-«Θα βρούμε λύση, φίλος μου ο Τζινπίνγκ»
Xρυσός: Νέο ιστορικό ρεκόρ και πάνω από τα $3.200 η ουγγιά
Τεντώνει το σχοινί ο Τραμπ-Απειλεί το Μεξικό με νέους δασμούς ακόμη και στο νερό
ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία για συμφωνίες με 15 εμπορικούς εταιίρους... Δεν κατονομάστηκαν οι χώρες που διαπραγματεύονται