Συνεργασία CIM & YoungShip Cyprus

Συμφωνία για συνεργασία υπέγραψαν το Cyprus Institute of Marketing (CIM) και το YoungShip Cyprus. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της  εταιρικής στρατηγικής του CIM που έχει ως βασικούς πυλώνες την καινοτομία και την επιχειρηματική διεύρυνση. 

Οι τομείς συνεργασίας περιλαμβάνουν την παραχώρηση υποτροφιών, την κατάρτιση των μελών του YoungShip Cyprus, την επιχειρηματική ανάπτυξη ιδεών φοιτητών και αποφοίτων σε σχέση με ναυτιλιακά θέματα και την αμφίδρομη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα Ναυτιλίας. 

Αναφέρεται επίσης ότι το CIM εδώ και 37 χρόνια είναι το κορυφαίο κυπριακό Business School προσφέροντας ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προγράμματα με παγκόσμιο κύρος και αναγνώριση. Επιπλέον προσφέρει κατάρτιση για τα στελέχη των κορυφαίων κυπριακών επιχειρήσεων. Το CIM προσφέρει 2 πτυχία στον τομέα των Ναυτιλιακών (BSc Shipping Administration & BA Shipping Management) καθώς και το καινοτόμο MBA in Shipping.

Το YoungShip Cyprus, ιδρύθηκε το 2012. Αποτελεί παράρτημα του οργανισμού YoungShip International (Νορβηγία 2004) που λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε 17 πόλεις του κόσμου σε χώρες όπως Νορβηγία, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Μεξικό, Ιταλία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Εμιράτα, Κένυα και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Όλοι οι νέοι μέχρι την ηλικία των 40 ετών οι οποίοι εργάζονται στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας και της ναυτιλιακής, παράκτιας και παραναυτηλιακής βιομηχανίας έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν. 

Σκοποί του οργανισμού είναι: 
• Η οικοδόμηση ενός ισχυρού δικτύου με το να προάγει τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των μελών του και ευρύτερα τη ναυτιλιακή κοινότητα, κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς της Κύπρου και του εξωτερικού που ασχολούνται με θέματα ναυτιλίας. 
• Να ενθαρρύνει τα μέλη του στην ανάπτυξη και εφαρμογή δράσεων, ανάληψη πρωτοβουλιών, στην ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών με σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη της ναυτιλίας στην Κύπρο αλλά και των μελών ως νέων επαγγελματιών στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα. 
• Η συνεχής εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των μελών του στο χώρο της ναυτιλίας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Όπως επίσης και ανάπτυξη του ενδιαφέροντος της νέας γενιάς για περιβαλλοντικές εξελίξεις, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί τρανή απόδειξη της μεγάλης συνεισφοράς του CIM στα ακαδημαϊκά δρώμενα της Κύπρου και προβάλει την Κύπρο ακόμα μια φορά ως ένα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο. 

 

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά