Ιδρύεται εταιρία κλινικής διατροφής στην Κύπρο

Παράρτημα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN) ιδρύεται στην Κύπρο με την πρώτη γενική συνέλευση να πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Κυπριακή Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (CySPEN) αποτελεί μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο. Η ίδρυση της CySPEN προέκυψε από την ανάγκη ενσωμάτωσης και διεπιστημονικής (multidisciplinary) συνεργασίας, σε ένα φορέα, όλων των σχετικών με την Ιατρική και Κλινική Διαιτολογία & Διατροφή ειδικών επιστημόνων (Ιατρών, Κλινικών, Διαιτολόγων  Διαιτολόγων, Διατροφολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσηλευτών κ.α.), προκειμένου να τεθούν οργανωμένα οι βάσεις για την εφαρμογή στην κυπριακή επιστημονική κοινότητα των τεκμηριωμένων οδηγιών-guidelines Κλινικής Διατροφής/Διαιτολογίας.

Σημειώνεται ακόμη πως η CySPEN (όπως και οι αντίστοιχες τοπικές των άλλων χωρών) δεν είναι αντίστοιχη επαγγελματικών συνδέσμων /εταιρειών.

Βασικός σκοπός της  CySPEN  είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση και των 13 επαγγελμάτων υγείας για τα οφέλη της κλινική διατροφή, η οποία μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και θεραπεία νοσημάτων.

Ως μέλη της CySPEN μπορούν να εγγραφούν επιστήμονες σχετικών με την Κλινική Διατροφή και Μεταβολισμό πεδίων (Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Χειρουργοί, Παθολόγοι, Εντατικολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Γενικοί Ιατροί κ.λπ.), Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Κλινικοί Διαιτολόγοι, φαρμακοποιοι και νοσηλευτες αλλά και λοιποί επιστήμονες με σχετικό επαγγελματικό ή ερευνητικό πεδίο. Ευπρόσδεκτοι να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του CySPEN ως αρωγά μέλη και σχετικές  φαρμακευτικές ή άλλες εταιρείες με την Κλινική Διατροφή και Μεταβολισμό.

Η πρώτη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (CySPEN), θα γίνει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, η ώρα 2:30μμ, στο  Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (αίθουσα Telepromitheas).

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στη γενική συνέλευση στο cyspen15@gmail.com.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά