Διαπραγματεύσεις για αποφυγή διπλής φορολογίας Κύπρου - Βιετνάμ

Συνάντηση μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστου Πατσαλίδη και του κ. Bui Thanh Son, Deputy Minister for Foreign Affairs της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Bui Thanh Son, επικεφαλής αντιπροσωπείας από το Βιετνάμ επισκέπτεται την Κύπρο στα πλαίσια περιοδείας του σε χώρες της Ευρώπης για προώθηση θεμάτων οικονομικής συνεργασίας.

Στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών έγινε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση των οικονομιών των δύο χωρών και αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα διμερούς συνεργασίας και συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.
 
Τόσο ο κ Πατσαλίδης όσο και ο κ. Bui Thanh Son αναφέρθηκαν στη διαδικασία συνομολόγησης της Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δυο Κρατών και συμφώνησαν ότι η σύναψη της θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες.
       
Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2015 μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών και κρίνεται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ , καθώς επίσης και με άλλες χώρες. 
    
Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά