Powered by

Η Πάφος κύριος παράγοντας στην ανάκαμψη της οικονομίας

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Πάφος στα σημάδια  ανάκαμψης ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Βιομηχανίας και Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΕΒΕ Πάφου, λέγοντας πως αναμένεται η Πάφος να συμβάλει και το 2015  με τις τουριστικές αφίξεις σε αυτή την ανάκαμψη.

Χαρακτηριστικά  ανέφερε «πως  το 2014 περίπου το 1/3 των περιηγητών των ξένων τουριστών διακινήθηκε στην Πάφο» και για το 2015, - όπως είπε- «βλέπουμε μέσα περίπου του Αυγούστου η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Πάφου να έχει αυξηθεί στο 9,5%».

Πολύ ενδεικτικό  σημείωσε «της δουλειάς που έχει γίνει από τον επιχειρηματικό κόσμο και από την Κυβέρνηση».

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε πως οι επιχειρηματίες έχουν ευθυγραμμιστεί πλήρως  με την στρατηγική της  κυβέρνησης να επενδύσει στις παραδοσιακές αγορές Αγγλία  , Γερμανία, Ισραήλ και Ελλάδα.

Επεσήμανε επίσης πως το Υπουργείο του προσβλέπει και στο θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου ,λέγοντας πως σημειώθηκε βελτίωση τον προηγούμενο χειμώνα , και εκτιμώντας πως θα  είναι ακόμα  καλύτερα τα πράγματα αυτό τον χειμώνα.

Υπάρχει  ένα σοβαρό ζητούμενο να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά όλο το χρόνο, το οποίο συζητάμε με όλους τους φορείς γιατί εκτιμώ πως είναι ένα  από τα πιο σύνθετα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, κατέληξε ο κ. Λακκοτρύπης.
 

ΕΒΕ  Πάφου: Ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου θα βάλει την πόλη ξανά σε πορεία ανάπτυξης
Την εκτίμηση ότι  ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου είναι αυτός που θα βάλει ξανά την Πάφο σε πορεία ανάπτυξης εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Σε χαιρετισμό του στη Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Πάφου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε  πως ως Επιμελητήριο θα συνεχίσουν να εργάζονται  στενά, μεθοδικά και με αποφασιστικότητα για διόρθωση των στρεβλώσεων και επανάκτηση της ανταγωνιστικότητας μας, συμβάλλοντας παράλληλα – όπως είπε- στην κοινή προσπάθεια της χώρας μας, στη δημιουργία ενός αξιόπιστου ελκυστικού επενδυτικού προορισμού κι ενός επιχειρηματικού κέντρου υψηλής ποιότητας.

Στην ομιλία του  ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα έργα υποδομής και ανάπτυξης για τα οποία παρατηρείται στασιμότητα  καθώς και σε άλλες ενέργειες που απαιτούνται να υλοποιηθούν, για να επανέλθει η Επαρχία Πάφου σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Πρόσθεσε επίσης πως το Κράτος θα πρέπει να διευκολύνει και υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους για εξωστρέφεια.

Οι πρεσβείες και οι εμπορικοί ακόλουθοι της Κύπρου θα πρέπει ενεργά και σε κάθε περίπτωση να υποστηρίζουν τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης σημειώνοντας πως εάν δεν δώσουμε το απαιτούμενο βάρος στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων, το θετικό υπόβαθρο που δημιουργήθηκε ως τώρα είναι πολύ εύκολο να καταρρεύσει και οι θυσίες να παραμείνουν χωρίς αντίκρισμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ