Powered by

Σημαντικές επαφές Κύπρου-Ελλάδας στη ΔΕΘ

Σημαντικές επαφές με αρμόδιους του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας, είχε στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας Ιωσήφ Ιωσήφ.

Ο κ. Ιωσήφ ήταν επίσημα προσκεκλημένος στην τελετή των εγκαινίων της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια αυτά συναντήθηκε με κρατικούς φορείς, με προέδρους Επιμελητηρίων της Ελλάδας καθώς και με επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδας.

Ειδικότερα κατά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, ο κ. Ιωσήφ :
-    Παρευρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων της ΔΕΘ στην οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η Πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου.
-    Παρευρέθηκε στα εγκαίνια των περιπτέρων του Επαγγελματικού καθώς και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου  Θεσσαλονίκης στο χώρο της έκθεσης.
-    Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.
-    Είχε συνάντηση με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
-    Επισκέφθηκε το περίπτερο της Κύπρου στη ΔΕΘ και συναντήθηκε με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Κύπρου κ. Ιωσήφ Κυπραίο καθώς και το Γενικό Διευθυντή της ΔΕΘ.

Στις επαφές και συναντήσεις του ο κ. Ιωσήφ αναφέρθηκε στους στόχους του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας και επανέλαβε την πάγια θέση του για ανάληψη πρωτοβουλιών με απώτερο σκοπό τη διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, ενημέρωσε τους αρμοδίους των Επιμελητηρίων της Ελλάδας για την πρόθεση του Συνδέσμου να οργανώσει μια αποστολή στη βόρειο Ελλάδα, με σκοπό να διερευνηθεί το τοπίο για ενδεχόμενες νέες συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι της Ελλάδας εξέφρασαν την ετοιμότητα τους για κάθε είδους συνεργασία με το Σύνδεσμο και την Κύπρο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου -Ελλάδας θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για υλοποίηση των όσων συζήτησε ο κ. Ιωσήφ στη Θεσσαλονίκη.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ