UCLan Cyprus: Στηρίζει την oμάδα Zero Gravity

Την Ομάδα Zero Gravity στηρίζει Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, η οποία θα μεταβεί στη Σιγκαπούρη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό «F1 inschools», που θα διεξαχθεί από τις 13 – 16 Σεπτεμβρίου 2015.

Η ομάδα ZeroGravity καλείται να ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο σε παγκόσμιο επίπεδο και αναμένει σε αυτή την πρόκληση να συμβάλουν αρκετοί χορηγοί, η ανταπόκριση των οποίων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είναι σημαντικός παράγοντας στην εκπλήρωση των στόχων της.

Η ομάδα αποτελείται από πέντε μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στη Λάρνακα. Στον παγκύπριο διαγωνισμό που έγινε στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία και στον οποίο έλαβαν μέρος 11 ομάδες, η ZeroGravity διακρίθηκε στις πρώτες θέσεις και απέσπασε πέντε από τα οκτώ βραβεία στις κατηγορίες: 

•    Βραβείο Καλύτερης Ιστοσελίδας
•    Βραβείο Καλύτερου Εκθεσιακού Περιπτέρου
•    Βραβείο Μηχανολογικών
•    Βραβείο Προφορικής Παρουσίασης
•    Βραβείο ΚαλύτερηςΔιαχείρισης Marketing

Τα μέλη της ομάδας είναι ο Δαμιανός Παππάς, (αρχηγός, μελετητής και κατασκευαστής), o Φάνης Μαχμαλάτ (σχεδιαστής γραφικών), ο Γιώργος Μούσουλλος (υπεύθυνος χορηγιών και δημοσίων σχέσεων), ο Νικόλας Βαττής (κατασκευαστής) και ο Οδυσσέας Ψαράς (μελετητής και κατασκευαστής), ενώ συντονιστής είναι ο καθηγητής Φυσικής, Γιώργος Πρωτοπαπάς.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus χορηγεί αυτή την προσπάθεια και βοηθά με κάθε τρόπο την Ομάδα Zero Gravity στην προετοιμασία και υλοποίηση των στόχων της.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός «F1 inschools» είναι o μεγαλύτερος διεθνής διεπιστημονικός διαγωνισμός που καλεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα μινιατούρες τύπου Formula1. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πρέπει να κατασκευαστούν από σύνθεση  ξύλου solidbalsa και πλαστικού και να έχουν κινητήρα ένα φιαλίδιο πεπιεσμένου αερίου (CO₂). Τα αυτοκίνητα αυτά τρέχουν σε αεροδιάδρομο 25 μέτρων υπερβαίνοντας την ταχύτητα των 90 χιλιόμετρων την ώρα, ζυγίζουν γύρω στα 53g και έχουν μήκος 24cm.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών