Powered by

Microsoft: Βραβείο ΕΚΕ στις ΗΠΑ για το 2015

Στην κορυφή της 15ης ετήσιας λίστας του περιοδικού Corporate Responsibility των 100 Καλύτερων «Corporate Citizens» ανέβηκε η Microsoft.

Αυτό αποτελεί αναγνώριση των εξαιρετικών της επιδόσεων και του ισχυρού της ιστορικού στην υλοποίηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η γενική κατάταξη βασίστηκε στην αξιολόγηση άνω των 300 κριτηρίων και απόδοση σε επτά κατηγορίες: Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, εργασιακές σχέσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, διακυβέρνηση, χρηματοδότηση, φιλανθρωπία και την υποστήριξη κοινοτήτων. Η Microsoft βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων οι διαφανείς και υπεύθυνες της εταιρικές πολιτικές. Ειδικά σε ό,τι αφορά στις συνθήκες εργασίας, η εταιρεία έχει επενδύσει αρκετά και πρωτοπορεί έναντι των ανταγωνιστών της. Η εταιρεία ήταν μια από τις πρώτες που προσέφεραν ευέλικτο ωράριο εργασίας, οικογενειακά επιδόματα, καθώς και άδεια λόγω πένθους.

Με ισχυρή απόδοση στους τομείς του περιβάλλοντος και της φιλανθρωπίας, η Microsoft συνεχίζει τη δέσμευσή της στην Κύπρο, με δραστηριότητες που συμβάλλουν ενεργά στις τοπικές κοινότητες με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη της Microsoft Κύπρου είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα του οργανισμού, με στόχο να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα - όπως την ανεργία των νέων - και στην παροχή οικονομικής στήριξης, καθώς και την παροχή ευκαιριών σε άτομα και οργανώσεις για να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους.

Σημαντικές πρωτοβουλίες στην Κύπρο έχουν στοχεύσει σε διάφορους τομείς και ομάδες δικαιούχων. Στον τομέα της προστασίας και της ασφάλειας, η Microsoft Κύπρου συνεργάζεται με τη Net Clean Analyze, ώστε να βοηθήσει την Αστυνομία Κύπρου για καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας. Η πρωτοβουλία παρέχει στην Αστυνομία την τεχνολογία του Photo DNA, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα το προσωπικό του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην αποτελεσματική του χρήση.

Προς στήριξη τοπικών πρωτοβουλιών, η Microsoft διοργανώνει το «NGO Connection Day», δωρίζοντας λογισμικό, όπως το Office 365, σε τοπικές μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις. Τον Απρίλιο, η εταιρεία στήριξε το Cans for Kids, τη μη-κυβερνητική οργάνωση, η οποία ανακυκλώνει δοχεία αλουμινίου και παρέχει χρηματική στήριξη στην παιδική πτέρυγα του Μακάρειου Νοσοκομείου. Επιπλέον, η Microsoft είναι υπερήφανος υποστηρικτής της Κυπριακής Ειδικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και του Dancing Queen Foundation, μιας εκστρατείας κατά της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Ως μέρος της δέσμευσής της για την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα μέσω της τεχνολογίας, η Microsoft διοργάνωσε το 5ο «Microsoftin Education Conference», βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν τις μεθόδους διδασκαλίας τους μέσω της τεχνολογίας. Το «Hour of Code» - που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο – είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες προγραμματισμού Η/Υ, ενώ το «Windows Hackathon» - που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου - είναι ένας διαγωνισμός με στόχο την προώθηση της τεχνολογίας και του προγραμματισμού Η/Υ. Επίσης, η Microsoft Κύπρου συνέχισε τη στήριξή της για τη συμμετοχή κυπριακών ομάδων στο «Imagine Cup», έναν ετήσιο διαγωνισμό τεχνολογίας για τη νεολαία που προκαλεί τους φοιτητές να αναπτύξουν λύσεις για κοινωνικά προβλήματα.

Η Microsoft στηρίζει παράλληλα το «Global Money Week», κατά τη διάρκεια της οποίας παιδιά και νέοι από όλη την Κύπρο παρακολούθησαν προγράμματα κατάρτισης, με σλόγκαν «Εξοικονόμησε Σήμερα – Ασφαλέστερο Αύριο», προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες του μέλλοντος. Το προσωπικό της Microsoft πραγματοποίησε διαλέξεις σε μαθητές ηλικίας 15-17 χρόνων, προσφέροντας γνώσεις και σημαντικές πληροφορίες στους μαθητές για θέματα που αφορούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καθώς και τις επιλογές τις οποίες έκαναν οι ίδιοι και επηρέασαν αργότερα την καριέρα τους.

«Η αναγνώριση από σημαντικές εκδόσεις όπως, το Corporate Responsibility είναι μια θετική αντανάκλαση του ήθους της εταιρείας μας, και των υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η κ. Laura Anne Ker-Lindsay, Citizenship Lead της Microsoft Κύπρου. «Η Microsoft Κύπρου θα συνεχίσει και στο μέλλον να συμβάλλει στη βελτίωση των τοπικών κοινοτήτων, κτίζοντας πάνω στα επιτεύγματα και τις δραστηριότητες του προγράμματος Citizenship που υλοποιούμε στην Κύπρο», πρόσθεσε η κ. Ker-Lindsay.

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου