Powered by

Πρόεδρος Ισραήλ: Η ενέργεια θα εμβαθύνει τις διμερείς μας σχέσεις

Η συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ σε τομείς όπως η ενέργεια θα συντείνει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin δεχόμενος τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβειρας της Κύπρου στο Ισραήλ Θεσσαλίας-Σαλίνας Σιάμπου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, στα Ιεροσόλυμα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ αναφέρθηκε στους διαχρονικά στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ και βαθιά ριζωμένων δεσμών λόγω γεωγραφίας και ιστορίας.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ ανέφερε ότι οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ιεροσόλυμα  και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Λευκωσία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελούν απόδειξη της στενής συνεργασίας και φιλίας που συνδέει τις δύο γειτονικές χώρες που αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας και ότι η συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η ενέργεια, θα συντείνει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Η Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ, στην αντιφώνηση της, μετέφερε τους χαιρετισμούς και πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο του Ισραήλ, για να επισκεφθεί την Κύπρο και τόνισε τη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, που ανάμεσα σε άλλα μοιράζονται κοινά θαλάσσια σύνορα, με στόχο την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή υπενθυμίζοντας το πέρασμα χιλιάδων Εβραίων επιζώντων του ολοκαυτώματος από την Κύπρο που δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς φιλίας.

Επίσης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ισραήλ για τις τελευταίες εξελίξεις επί της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. 

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ εξέφρασε την αποδοχή του στην πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο και την ευγνωμοσύνη του, εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ, για την βοήθεια και συμπαράσταση που δόθηκε από την Κυπριακή κοινωνία στους Εβραίους επιζώντες του ολοκαυτώματος.

Η κ. Σιάμπου ανάφερε ότι το κοινό όραμα για περιφερειακή συνεργασία για την διασφάλιση της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών αποτελούν εχέγγυο για την συνέχιση της αξιόπιστης εταιρικής σχέσης Κύπρου-Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Κλέβει τις εντυπώσεις το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%