Powered by

HSBC: Αύξησε τα κέρδη της κατά 18%

Υψηλότερα κατά 18% διαμορφώθηκαν τα κέρδη της HSBC Holdings, από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες με βάση στο Λονδίνο, στο β΄ τρίμηνο του 2015.

Η αύξηση οφείλεται λόγω των μεγαλύτερων εσόδων από τη διαπραγμάτευση και των κερδών από την πώληση μετοχών στην κινεζική Industrial Bank Co, σύμφωνα με την εταιρία.

Τα προ φόρων κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, αυξήθηκαν στα 6,57 δισ. δολάρια από τα 5,56 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε διευθετήσεις και προβλέψεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ για νομικά ζητήματα της περιόδου, ενώ επίσης συμφώνησε να πουλήσει την μονάδα της στη Βραζιλία έναντι 5,2 δισ. δολαρίων, στην Banco Bradesco.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Syuart Gulliver, αναζητά τρόπους για να τονώσει τα κέρδη, που έχουν πληγεί από τα κόστη κακοδιαχείρισης.

Τον Ιούνιο η τράπεζα αποκάλυψε ένα τριετές σχέδιο για την μείωση του προσωπικού κατά 50.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης επιχειρηματικών μονάδων, ώστε να μειωθεί το ετήσιο κόστος κατά 5 δισ. δολάρια.

«Συνεχίζονται οι εργασίες σε όλες μας τις δράσεις, ιδιαίτερα σε εκείνες που στόχο έχουν να μειώσουν στα assets σταθμισμένου κινδύνου, να μειώσουν το κόστος και να αντιστρέψουν ή και να διαχωρίσουν από το πουλήσουν τα τμήματα των δραστηριοτήτων που υποαποδίδουν», αναφέρει ο Gulliver σε ανακοίνωσή του.

Από το 2011 που ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος έχει ανακοινώσει περισσότερες από 87.000 περικοπές θέσεων εργασίας και έχει εγκαταλείψει 87 δραστηριότητες. Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εξοικονομήσει περί τα 1,3 δισ. δολάρια για να καλύψει κατηγορίες εναντίον traders της ότι χειραγώγησαν βασικούς δείκτες στην αγορά ξένου συναλλάγματος.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου