Powered by

Louis: Αυξημένες ζημιές κατά 90% το α' εξάμ. 2015

Ζημιές αυξημένες κατά 90% παρουσιάζει η Louis plc. Στα €21,7 εκ. ευρώ αυξήθηκε η ζημιά για την Louis plc το  πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με €11,4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η καθαρή ζημιά που αναλογεί στους μετόχους ήταν €20,5 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά €9,0 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. 

Η εταιρεία σχολιάζει ότι αρνητικά επέδρασε το γεγονός ότι φέτος έγινε πρόβλεψη για φορολογικές υποχρεώσεις ποσού ύψους €330 χιλιάδων ενώ πέρσι το ποσό αυτό ήταν €5,6εκ πιστωτικό (δηλ. διαφορά μείον €6,0 εκ), λόγω αντιστροφής προβλέψεων που είχαν πραγματοποιηθεί εξαιτίας της διαφοροποίησης στους φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι δραστηριότητες του Συγκροτήματος της Louis plc χαρακτηρίζονται όπως κάθε χρόνο κατά το πρώτο εξάμηνο από έντονη εποχικότητα, λόγω του ότι κατά την χειμερινή περίοδο τα περισσότερα πλοία και ξενοδοχεία δεν λειτουργούν.

Η ζημιά από εργασίες πριν τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την πρώτη εξαμηνία του 2014 από €1,1 εκ. σε €3,2 εκ., λόγω μεταξύ άλλων και της αύξησης στα ενοίκια ξενοδοχείων. Η ζημιά πριν τη φορολογία παρουσιάζεται επίσης αυξημένη κατά €4,3 εκ. κυρίως λόγω μη πραγματοποιηθεισών συναλλαγματικών ζημιών που σχετίζονται με τραπεζικές υποχρεώσεις της Louis Cruises σε στερλίνες.

O κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν αυξημένος κατά €1,2εκ (+1,3%) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014. Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων ξενοδοχείων (EBITDAR) για το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρουσίασαν μείωση της τάξεως του €1,9 εκ. που προήλθε εξίσου από τη Louis Cruises και τη Louis Hotels. Συγκεκριμένα τα κέρδη αυτά φέτος ανήλθαν στα €15,0 εκ. σε σύγκριση με €16,9 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω της ενοποίησης των αρνητικών αποτελεσμάτων θυγατρικής της Louis Cruises ύψους €2,9εκ που κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν απλά συνδεδεμένη. Η διαφοροποίηση στην παρουσίαση κρίθηκε αναγκαία λόγω της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής από 50% πέρσι σε 75% φέτος. Οι υπόλοιπες εργασίες στον τομέα Κρουαζιέρων είχαν θετική συνεισφορά με αύξηση ύψους 21,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, φθάνοντας τα €11,7εκ σε λειτουργικά κέρδη.

Προοπτικές 2015
Όπως σημειώνει η εταιρεία, τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 2015 θα εξαρτηθούν ουσιαστικά από την οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά και από τις τελικές πρόνοιες της δρομολογούμενης αναδιάρθρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

 

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική