Ο Πρόεδρος βλέπει τις συντεχνίες της Cyta

Τη Δευτέρα (24/8) συναντώνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και οι πέντε συντεχνίες της Cyta, μετά και την επιστολή που του απέστειλαν με την οποία ζητούσαν να έχουν μαζί του συνάντηση για να συζητήσουν αναφορικά με το τροποποιητικό νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της Cyta, αλλά και την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για τα εργασιακά ζητήματα που αναφύονται.

Τόσο το νομοσχέδιο όσο και η πρόταση συζητήθηκαν χθες στη συνεδρία του Υπουργικού, ωστόσο η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρία, στις 26 Αυγούστου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη και συντεχνιών, θα λάβει χώρα το μεσημέρι και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση θα εκπροσωπηθεί από δύο στελέχη της.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΠΟΕΤ(ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ(ΠΟΑΣ), ΑΣΕΤ-Cyta, ΣΗΔΗΚΕΚ(ΠΕΟ)-Cyta, ΣΕΠ-ΑΤΗΚ αναμένουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση να φέρει «πρακτικό αποτέλεσμα».

Ειδικότερα, πέραν του ότι θα εκφράσουν στον Πρόεδρο τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους αναφορικά με τα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και συνταγματικά δικαιώματα των υπαλλήλων του οργανισμού μετά την αποκρατικοποίηση, οι πέντε συντεχνίες θα ζητήσουν βελτίωση της όλης προσπάθειας που γίνεται στα πλαίσια του διαλόγου των συντεχνιών με τον Υπουργό Οικονομικών, στη Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή ΑΤΗΚ με στόχο, κυρίως, να πετύχουν αύξηση της μεταβατικής περιόδου από δώδεκα μήνες σε τριάντα έξι και να δοθεί στους εργαζόμενους ως πέμπτη επιλογή η μίσθωσή τους με καθεστώς δημοσίων υπαλλήλων στη νέα εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόταση της Κυβέρνησης προς τη Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή ΑΤΗΚ, από τη μέρα που θα μεταφερθούν οι μετοχές στον επενδυτή θα ισχύσει μία μεταβατική περίοδος δώδεκα μηνών και κατά τη διάρκεια αυτής ή μέχρι το τέλος της οι εργοδοτούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν είτε να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία ιδιωτικού δικαίου με ιδιωτικό συμβόλαιο και να λάβουν πακέτο δωρεάν μετοχών, αποποιούμενοι ταυτόχρονα το καθεστώς του δημοσίου υπαλλήλου, είτε να εργαστούν στη νέα Cyta, στη βάση συμβολαίου ιδιωτικού δικαίου, διατηρώντας παράλληλα τη θέση τους στην ATHK άνευ απολαβών, είτε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου ή να αποσπαστούν στη δημόσια υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Samsung: Παρουσιάζει την επόμενη γενιά των Odyssey Gaming Monitors με 3D immersion και OLED τεχνολογία
Επαναπροκηρύσσεται το σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων-Η έκκληση του CITEA και της ΟΕΒ
Επενδυτικός οργασμός... Έρχονται και διερευνούν το οικοσύστημα της Κύπρου εκπρόσωποι Plug and Play και Tenstorrent
Δημοφιλή brands στην Κύπρο επιλέγουν το Findbar για on-site αναζήτηση
Samsung Electronics: Το όραμα για δημιουργία ενός «AI Home» και οι νέες συσκευές Bespoke AI 2025
Ψηφιακός μετασχηματισμός και AI: Πόσο έτοιμη είναι η επιχείρησή σας;
H Samsung παρουσιάζει τα νέα Galaxy A56 5G, Galaxy A36 5G και Galaxy A26 5G με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης
Στα δικαστήρια για μονοπωλιακές πρακτικές η Meta-Στον αέρα οι εξαγορές WhatsApp και Instagram
Τις προοπτικές εφαρμογής τεχνολογιών στην Κύπρο συζήτησε ο Πρόεδρος με στελέχη της NVIDIA
Η ψηφιακή μετάβαση της Κύπρου στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με ηγεσία Οracle