Powered by

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δικαιούται μια ευκαιρία

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας θα λειτουργήσει, αλλά τόνισε ότι θα ήταν ανεύθυνο να μη δοθεί στη χώρα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

«Φυσικά, μετά την εμπειρία των τελευταίων χρόνων και μηνών δεν υπάρχει εγγύηση ότι όλα θα δουλέψουν και είναι επιτρεπτό να υπάρχουν αμφιβολίες» είπε ο Σόιμπλε στους Γερμανούς βουλευτές την Τετάρτη, ενόψει της ψηφοφορίας για το πακέτο διάσωσης.

«Αλλά ενόψει του γεγονότος ότι η ελληνική βουλή έχει ήδη περάσει ένα μεγάλο μέρος των μέτρων θα ήταν ανεύθυνο να μην χρησιμοποιηθεί η ευκαιρία για μια νέα αρχή στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Οι Γερμανοί βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, παρόλο που η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «εξέγερση» στις τάξεις του δικού της κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο