Powered by

Citigroup: Πρόστιμο 180 εκατ. δολ. από την SEC

Η Citigroup Inc συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν $180 εκατ. στο πλαίσιο διακανονισμού των κατηγοριών ότι παραπλάνησε επενδυτές σε δύο hedge funds υποστηρίζοντας ότι οι επενδύσεις ήταν χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Μονάδες της Citigroup έκαναν λανθασμένες και παραπλανητικές ανακοινώσεις σε επενδυτές σε δύο hedge funds τα οποία συγκέντρωσαν σχεδόν 3 δισ. δολ. αναφέρει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) σε ανακοίνωση που έδωσε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 στη δημοσιότητα.

Η εταιρία είχε κατηγορηθεί και τον περασμένο Μάιο για συνεννόηση χρηματιστών με σκοπό τη χειραγώγηση συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ θυγατρική της πιστώθηκε από την SEC με το πρόστιμο των $285 εκατ. για παραπλάνηση επενδυτών στην αγορά ακινήτων, επίσης τον περασμένο Μάιο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Επιμένει ο Πάουελ παρά τις πιέσεις Τραμπ-Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια
Βρετανία: Σε υψηλό 15 μηνών ο πληθωρισμός στα τρόφιμα
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Η πιο...περίπλοκη γεωπολιτική δεκαετία-Απαραίτητη η τόνωση της ανάπτυξης
Ευρωζώνη: Στασιμότητα στον ιδιωτικό τομέα εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας
Ανάκαμψη στον γερμανικό ιδιωτικό τομέα-Κοντά στην έξοδο από την ύφεση η μεταποίηση
Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης των τραπεζών στην Πορτογαλία
Κρ. Γκεοργκίεβα: Προειδοποιεί για ευρύτερους κινδύνους από τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν
Πώς η Μέση Ανατολή και το αμερικανικό χρέος οδηγούν τους επενδυτές στο χρυσό
Η πλεονάζουσα παγκόσμια προσφορά πετρελαίου περιορίζει τις αυξήσεις τιμών
Ιστορικά ψηλά στις μετοχές στο Τελ Αβίβ μετά τα πλήγματα ΗΠΑ στο Ιράν