Powered by

Λάρνακα: Κέντρο Vs Μακένζυ

Debate για τον πιο ελκυστικό προορισμό της πόλης του Ζήνωνα πραγματοποίησε το InBusinessNews. Το συνεργείο της ιστοσελίδας βρέθηκε στην πόλη παίρνοντας δηλώσεις από επιχειρηματίες της Λάρνακας, αλλά και αιχμαλωτίζοντας ξέγνοιαστες στιγμές για καφέ, φαγητό και κουβέντα στα όμορφα σοκάκια.

Στο ιστορικό αλλά και ανανεωμένο κέντρο ή στο κοσμοπολίτικο και ίσως πιο νεανικό Μακένζυ;

Πρώτος προορισμός το αστικό κέντρο. Ο ιδιοκτήτης του café – wine bar Alchemies, Θεόδωρος Μανιταράς μάς λέει ότι την καλοκαιρινή περίοδο ο κόσμος στρέφεται προς την παραλία, ωστόσο αυτό δεν σημαινει ότι κλείνει το αστικό κέντρο. «Μπορεί να επηρεάζεται η δουλειά μας και να παρουσιάζεται μείωση της κίνησης της τάξης του 20% -30%, ωστόσο συνεχίζουμε να δουλεύουμε», σημειώνει.

Ο ιδιοκτήτης του Preserve Lounge, Κώστας Μαυρίδης αναφέρει: «Η κίνηση είναι αυξημένη στο κέντρο αυτή την περίοδο αν και καλοκαίρι που κάνει αρκετή ζέστη. Βλέπουμε να μαζεύεται αρκετός κόσμος στην πλατεία και μάλιστα Κύπριοι που προτιμούν το κέντρο». 

Η πόλη της Λάρνακας αναπτύσσεται και μάλιστα ραγδαία, ενώ παράλληλα η συζήτηση για το πού προτιμά ο κόσμος να περνά τον ελεύθερο του χρόνο, επίσης αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Επόμενος μας προορισμός η παραλία Μακένζυ που βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας μήκους ενός χιλιομέτρου.

Συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του Ammos Beach Bar, ενός από τα πρώτα μαγαζιά διασκέδασης που άνοιξε το 2005 στην περιοχή, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη της νυχτερινής διασκέδασης στο Μακένζυ. «Ο χειμώνας είναι λίγο σκοτεινός στο Μακένζι», μας εξηγά ο κ. Νεοκλέους, ενώ συμπληρώνει «ωστόσο οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής προσπαθούν να κρατήσουν την κίνηση σε ανεβασμένα επίπεδα».

Η διευθύντρια του Caffè Nero στο Μακένζυ, Μαρία Εγγλέζου δήλωσε ότι το χειμώνα έχουν τους σταθερούς τους πελάτες. Όσον αφορά το καλοκαίρι -λόγω και της θάλασσας- οι επισκέπτες τους αυξάνονται. 

Είτε παραλία επιλέξει κανείς είτε το κέντρο της πόλης, το σίγουρο είναι ένα: Θα απολαύσει τις ομορφιές της πόλης του Ζήνωνα που άρχισαν και αυξάνονται. Η Λάρνακα αναβαθμίζεται και επιδιώκει να αποκτήσει δυναμική στον τουριστικό κλάδο και να καταστεί ελκυστικός προορισμός.

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική