Powered by

Κίνα: Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούλιο 2015

Ετήσια πτώση 7,1% κατέγραψαν οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα τον Ιούλιο, στις 1,50 εκ. μονάδες, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων Κίνας.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα υποχώρησαν τον Ιούλιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με την ήδη χαμηλή ζήτηση να πλήττεται περαιτέρω από το χρηματιστήριο ενώ και οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα υψηλά αποθέματα.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει σήμερα το Κινέζικο Πρακτορείο, τα στοιχεία για τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου καταγράφουν μικρή ετήσια άνοδο της τάξης του 0,4% στις πωλήσεις οχημάτων και 3,4% στα επιβατικά αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Ιούλιο ανήλθαν στις 1,27 εκ. μονάδες, καταγράφοντας ετήσια πτώση 6,6%.

Τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου πωλήθηκαν στην Κίνα 13,35 εκ. οχήματα, καταγράφοντας οριακή ετήσια αύξηση 0,4%.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων κατά την ίδια περίοδο ήταν 11,36 μονάδες, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 3,4%.

ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ/capital.gr

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»