Powered by

Το βουνό κερδίζει τη θάλασσα τον Δεκαπενταύγουστο

Τη μαγευτική ομορφιά και τη δροσιά των ορεινών θερέτρων απολαμβάνουν οι Κύπριοι αυτή τη βδομάδα, όπου έχουν κατακλύσει τις περιοχές της Κακοπετριάς, Πλατρών, Αγρού και Πεδουλά, με πληρότητα των εκεί ξενοδοχείων να φθάνει στα 90%.

Ο Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων Ανδρέας Μαντάλας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι γι` αυτήν τουλάχιστον την βδομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Δεκαπενταύγουστου, οι Κύπριοι επέλεξαν μαζικά λόγω και του σχεδίου επιχορηγημένων αδειών τα θέρετρα, δίνοντας μια ένεση ζωής στο μαρασμό της κίνησης που παρατηρείτο μέχρι σήμερα.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων, σύμφωνα με τον κ. Μαντάλα, φθάνουν το 85-90%, φθάνοντας μερικές φορές και το 100%. Το  65% της πληρότητας καλύπτεται από το σχέδιο των επιχορηγημένων αδειών.

“Εμείς ζητούμε από την Κυβέρνηση να συνεχίσει να αγκαλιάζει τα ορεινά θέρετρα. Το σχέδιο επιχορηγημένων αδειών, το οποίο με επιτυχία λειτουργεί από το 1971, μέχρι σήμερα μας κρατά στη ζωή, επεκτεινόμαστε και ανακαινιζόμαστε και προσπαθούμε να κρατούμε ένα επίπεδο για να μπορέσει ο Κύπριος να έρχεται να κάνει τις διακοπές του στα ορεινά θέρετρα”, λέει ο κ. Μαντάλας.

Όπως ανέφερε, φέτος στο σχέδιο επιχορηγημένων αδειών, δόθηκαν 600.000 ευρώ σε σύγκριση με 1,5 εκ. που δινόταν στα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, συνέχισε ο κ. Μαντάλας, εντάχθηκαν και τα τρία ξενοδοχεία του Πύργου Τηλλυρίας που πήραν 55.000 ευρώ με αποτέλεσμα το ποσό που διατέθηκε να είναι στα 545.000 και να αδικηθεί  η Κακοπερτριά που δεν πήρε το ποσό που λάμβανε άλλα χρόνια. Οι περιοχές Αγρός, Πεδουλάς και Πλάτρες κράτησαν το ποσό που έπαιρναν και τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ξένοι τουρίστες στα ορεινά θέρετρα, αυτή τη στιγμή, είναι μόνο τέσσερις στον αριθμό, λέει ο κ. Μαντάλας, ο οποίος κάνει έκκληση στον ΚΟΤ, να μεριμνήσει όπως στα διαφημιστικά του φυλλάδια συμπεριλάβει και τις ομορφιές που έχουν να παρουσιάσουν τα ορεινά θέρετρα, όπως εκκλησίες, πάρκα, μονοπάτια της φύσης κ. ά.

Οι τιμές που προσφέρονται αυτή την περίοδο στα ξενοδοχεία των ορεινών, κυμαίνονται από 50-60 ευρώ τα δύο άτομα ενώ από τις 23 του Αυγούστου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου θα διατίθενται ειδικές προσφορές από 45-50 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική