Powered by

Υποχώρησαν τα κέρδη της Noble Group

Η Noble Group Ltd ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του β΄ τριμήνου υποχώρησαν λόγω της πτώσης των τιμών των εμπορευμάτων και έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση του ελεγκτή (η οποία ανατέθηκε από την εταιρεία) και αναφέρει ότι απαντά στην κριτική για τις λογιστικές πρακτικές της.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 4,5% στα 63 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο σε σχέση με τα 66 εκατ. δολάρια το περασμένο έτος, ανακοίνωσε η εταιρεία. Τα έσοδα υποχώρησαν 22% στα 18,4 δισ. δολάρια. Οι αποτιμήσεις των μακροχρόνιων συμβολαίων της εταιρείας συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανόνες, αναφέρει η PricewaterhouseCoopers LLP στην έκθεσή της.

Η Noble Group αντιμετωπίσει προκλήσεις από την υποχώρηση των εμπορευμάτων, μεταξύ των οποίων το πετρέλαιο και ο άνθρακας, που έχουν βυθιστεί εν τω μέσω ανησυχιών ότι η χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα θα πλήξει την παγκόσμια ζήτηση.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει σχεδόν το ήμισυ της αξίας τους από τη στιγμή που ένας προηγουμένως άγνωστος όμιλος με την επωνυμία Iceberg Research, δημοσίευσε ένα report τον Φεβρουάριο ασκώντας κριτική στα λογιστικά της Noble.

"Χαίρομαι που έχουμε λάβει μια ισχυρή επικύρωση των διαδικασιών και ελέγχων μας, και οι μέτοχοι μπορούν τώρα να είναι σίγουροι, όπως γνωρίζαμε πάντα, ότι ο ισολογισμός μας αποτυπώνει με ακρίβεια την αξία των μακροχρόνιων συμβολαίων μας", δήλωσε ο Richard Elman, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας σε ανακοίνωσή του. "Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην οικοδόμηση των δραστηριοτήτων μας σε αγορές που μας προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες", πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου