Γ. Νησιώτης: Ο συνεργατισμός είναι συνυφασμένος με την κοινωνία

Tους παρευρισκομένους στο Διεθνές Συνέδριο Συνεργατισμού «Coops for you, Βringing People Together» που διοργανώνει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα καλωσόρισε ο προεδρεύων του συνέδριου και συντονιστής των panels, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γιώργος Νησιώτης.

Στην εισαγωγή του  ο κ. Νησιώτης δήλωσε: «Σημαντική είναι η παρουσία Ευρωπαίων εταίρων του συνεργατισμού  που θα μοιραστούν μαζί μας στο συνέδριο τις πολύτιμες τους γνώσεις και εμπειρίες σε αυτό το πρώτο διεθνές συνέδριο συνεργατισμού».

«Ο Συνεργατισμός είναι συνυφασμένος με την κοινωνία. Το μοντέλο του συνεργατισμού είχε πάντα στο κέντρο των λειτουργιών του τον άνθρωπο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Νησιώτης σημείωσε ακόμη τις προσπάθειες του συνεργατισμού ενίσχυσης της οικονομίας και της κοινωνίας συμπεριλαμβανομένου των προσπαθειών για δραστική μείωση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τον κ. Νησιώτη: «Η επιβίωση του Συνεργατισμού επιτεύχθηκε με την βοήθεια του κράτους με την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση μέσω μνημονιακών κεφαλαίων και συμφωνιών».

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Συνεργατισμό είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημείωσε τονίζοντας παράλληλα: «Το πλαίσιο αφερεγγυότητας  αποτελεί μια καλή αρχή, χρειάζεται όμως μια οριστική λύση».

«Είμαι σίγουρος πως το συνέδριο θα αναδείξει την ανάγκη για να μοιραζόμαστε γνώσεις από την Ευρώπη και είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο συνέδριο του χρόνου θα έχουμε και εμείς πολλά δικά μας παραδείγματα από νέα είδη συνεταιρισμών», κατέληξε ο κ. Νησιώτης.

 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας