Powered by

ΕΚΤ: Ενέκρινε επαναλειτουργία Χρηματιστηρίου Αθηνών

Πράσινο φως στην 2η εναλλακτική πρόταση (Plan B) που κατέθεσε τη Δευτέρα η Αθήνα για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου έδωσε το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος και έκδοση υπουργικής απόφασης με βάση τα προβλεπόμενα στο Plan B, προκειμένου να οριστεί η ημέρα που θα ξεκινήσουν εκ νέου οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές δηλώνουν στο ΚΥΠΕ ότι αυτό δεν αναμένεται να γίνει την Τετάρτη, αλλά τις επόμενες μέρες.

Στο Plan Β της ελληνικής αγοράς περιλαμβάνονται οι ελεύθερες συναλλαγές για τους ξένους επενδυτές, με τους εγχώριους επενδυτές να μην έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για αγορές «παλιό χρήμα», γεγονός στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδρά έντονα η εγχώρια επενδυτική αγορά.

Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται, κατά πληροφορίες, και η δυνατότητα χρήσης πιστωτικών υπολοίπων σε χρηματιστηριακές εταιρείες από Έλληνες.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών
Προς πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου η Ελλάδα-Το σχέδιο και το μήνυμα σε διεθνείς επενδυτές