Η 80χρονη ιστορία της μπύρας Λέων

Το 1937 έγινε η πρώτη παραγωγή της μπύρας Λέων  στην Κύπρο. Το 1968 η άδεια παραγωγής της μπύρας μεταφέρεται στην Carlsberg και έτσι η παραγωγή της μπύρας διακόπτεται. Το 2003 η μπύρα Λέων επαναλανσάρεται στην κυπριακή αγορά στο ζυθοποιείο Φώτου Φωτιάδη. 

Σταθμός στην πορεία της είναι το 2013 όπου ο διεθνής διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών iTQi με έδρα τις Βρυξέλλες έχει δώσει χρυσό αστέρι γεύσης και ποιότητας στην μπύρα Λέων.

Ο Brand Manager της μπύρας Λέων της Photos Photiades Distributors Ltd, Λούης Κάγκας ήταν φιλοξενούμενος στο στούντιο του InBusinessNews και ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά της βραβευμένης κυπριακής μπύρας αναφέρει: 

«Είναι μπύρα lager, με 4,5% αλκοόλ. Ακολουθεί το γερμανικό νόμο αγνότητας & καθαρότητας της μπύρας που παρασκευάζεται δηλαδή αποκλειστικά από τρία συστατικά: νερό, βύνη κριθαριού και λυκίσκο».
 
Σημαντικό στοιχείο καινοτομίας, συμπλήρωσε, είναι το μπουκαλάκι 250ml με περιστρεφόμενο πώμα που διατίθεται στην αγορά από το 2014.

Η μπύρα Λέων είναι η  Τρίτη μπύρα σε πωλήσεις στην Κύπρο με το μερίδιο αγοράς της να ξεπερνά το 6,2%, συμπλήρωσε ο κ. Κάγκας. 

Δειτε Επισης

Διπλή αναγνώριση για τη Hyundai στα βραβεία Autotrader Drivers’ Choice Awards 2025
Διεθνείς διακρίσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ
Παραδόθηκαν από την CTC Automotive οι νέες ηλεκτρικές λιμουζίνες κυβερνητικών αξιωματούχων
Defender Experience: Η πολυτελής περιπέτεια που ξεπερνά κάθε προσδοκία
Το νέο Lexus ES επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια και τη φινέτσα
Κάθοδος Xpeng στην Κύπρο με επίσημο αντιπρόσωπο την Andys Agathocleous Motors-Στην χώρα μας τα πρώτα οχήματα
Toyota Aygo X Hybrid: Ανανεωμένο και πλήρως υβριδικό
Η MotoTrend παρουσίασε τη Ferrari 12Cilindri στο ξενοδοχείο Anassa
Παγκόσμιο ντεμπούτο για το ολοκαίνουργιο Toyota RAV4
Νέο φυσικό σύμμαχο κατά της καούρας και της γαστρικής ενόχλησης παρουσιάζει η Aboca-Το Neobianacid είναι εδώ