Η 80χρονη ιστορία της μπύρας Λέων

Το 1937 έγινε η πρώτη παραγωγή της μπύρας Λέων  στην Κύπρο. Το 1968 η άδεια παραγωγής της μπύρας μεταφέρεται στην Carlsberg και έτσι η παραγωγή της μπύρας διακόπτεται. Το 2003 η μπύρα Λέων επαναλανσάρεται στην κυπριακή αγορά στο ζυθοποιείο Φώτου Φωτιάδη. 

Σταθμός στην πορεία της είναι το 2013 όπου ο διεθνής διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών iTQi με έδρα τις Βρυξέλλες έχει δώσει χρυσό αστέρι γεύσης και ποιότητας στην μπύρα Λέων.

Ο Brand Manager της μπύρας Λέων της Photos Photiades Distributors Ltd, Λούης Κάγκας ήταν φιλοξενούμενος στο στούντιο του InBusinessNews και ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά της βραβευμένης κυπριακής μπύρας αναφέρει: 

«Είναι μπύρα lager, με 4,5% αλκοόλ. Ακολουθεί το γερμανικό νόμο αγνότητας & καθαρότητας της μπύρας που παρασκευάζεται δηλαδή αποκλειστικά από τρία συστατικά: νερό, βύνη κριθαριού και λυκίσκο».
 
Σημαντικό στοιχείο καινοτομίας, συμπλήρωσε, είναι το μπουκαλάκι 250ml με περιστρεφόμενο πώμα που διατίθεται στην αγορά από το 2014.

Η μπύρα Λέων είναι η  Τρίτη μπύρα σε πωλήσεις στην Κύπρο με το μερίδιο αγοράς της να ξεπερνά το 6,2%, συμπλήρωσε ο κ. Κάγκας. 

Δειτε Επισης

Το «Γιαννούδι» και η συμβολή της ΚΕΟ στην κυπριακή οινοποιία
Η αμιγώς ηλεκτρική εξέλιξη ενός icon...Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota C-HR+
Lidl Κύπρου: Η επετειακή καμπάνια για τα 15 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Κύπρο (video)
Το καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής Coligas Fast από την Aboca-Διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία παγκύπρια
VitaPets Ltd: Γιορτάζει πέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Νέα επένδυση από Frou Frou-Εκπόνησε και υλοποίησε ένα από τα σημαντικότερα project του ομίλου(pics)
Στα σκαριά η εξαγορά της Just Eat από την ολλανδική Prosus-Μεγάλο deal 4,1 δισ. ευρώ
Χρυσταλλένα Πουλλή: To brand CP Herbalist και η δύναμη της φύσης στην περιποίηση(video)
Fever-Tree: Νο1 Best Selling & No1 Top Trending mixer brand για 11η συνεχόμενη χρονιά
Tanqueray No. TEN: #1 Best Selling Gin Brand & #1 Bartenders’ Choice από το Drinks International Report 2025