Η 80χρονη ιστορία της μπύρας Λέων
13:04 - 27 Ιουλίου 2015
Το 1937 έγινε η πρώτη παραγωγή της μπύρας Λέων στην Κύπρο. Το 1968 η άδεια παραγωγής της μπύρας μεταφέρεται στην Carlsberg και έτσι η παραγωγή της μπύρας διακόπτεται. Το 2003 η μπύρα Λέων επαναλανσάρεται στην κυπριακή αγορά στο ζυθοποιείο Φώτου Φωτιάδη.
Σταθμός στην πορεία της είναι το 2013 όπου ο διεθνής διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών iTQi με έδρα τις Βρυξέλλες έχει δώσει χρυσό αστέρι γεύσης και ποιότητας στην μπύρα Λέων.
Ο Brand Manager της μπύρας Λέων της Photos Photiades Distributors Ltd, Λούης Κάγκας ήταν φιλοξενούμενος στο στούντιο του InBusinessNews και ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά της βραβευμένης κυπριακής μπύρας αναφέρει:
«Είναι μπύρα lager, με 4,5% αλκοόλ. Ακολουθεί το γερμανικό νόμο αγνότητας & καθαρότητας της μπύρας που παρασκευάζεται δηλαδή αποκλειστικά από τρία συστατικά: νερό, βύνη κριθαριού και λυκίσκο».
Σημαντικό στοιχείο καινοτομίας, συμπλήρωσε, είναι το μπουκαλάκι 250ml με περιστρεφόμενο πώμα που διατίθεται στην αγορά από το 2014.
Η μπύρα Λέων είναι η Τρίτη μπύρα σε πωλήσεις στην Κύπρο με το μερίδιο αγοράς της να ξεπερνά το 6,2%, συμπλήρωσε ο κ. Κάγκας.