Η 80χρονη ιστορία της μπύρας Λέων

Το 1937 έγινε η πρώτη παραγωγή της μπύρας Λέων  στην Κύπρο. Το 1968 η άδεια παραγωγής της μπύρας μεταφέρεται στην Carlsberg και έτσι η παραγωγή της μπύρας διακόπτεται. Το 2003 η μπύρα Λέων επαναλανσάρεται στην κυπριακή αγορά στο ζυθοποιείο Φώτου Φωτιάδη. 

Σταθμός στην πορεία της είναι το 2013 όπου ο διεθνής διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών iTQi με έδρα τις Βρυξέλλες έχει δώσει χρυσό αστέρι γεύσης και ποιότητας στην μπύρα Λέων.

Ο Brand Manager της μπύρας Λέων της Photos Photiades Distributors Ltd, Λούης Κάγκας ήταν φιλοξενούμενος στο στούντιο του InBusinessNews και ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά της βραβευμένης κυπριακής μπύρας αναφέρει: 

«Είναι μπύρα lager, με 4,5% αλκοόλ. Ακολουθεί το γερμανικό νόμο αγνότητας & καθαρότητας της μπύρας που παρασκευάζεται δηλαδή αποκλειστικά από τρία συστατικά: νερό, βύνη κριθαριού και λυκίσκο».
 
Σημαντικό στοιχείο καινοτομίας, συμπλήρωσε, είναι το μπουκαλάκι 250ml με περιστρεφόμενο πώμα που διατίθεται στην αγορά από το 2014.

Η μπύρα Λέων είναι η  Τρίτη μπύρα σε πωλήσεις στην Κύπρο με το μερίδιο αγοράς της να ξεπερνά το 6,2%, συμπλήρωσε ο κ. Κάγκας. 

Δειτε Επισης

Ανανεωμένο Toyota Corolla Cross με έκδοση GR SPORT στη γκάμα του
Jeep Invasion 4: Η απόλυτη Jeep εμπειρία επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ
Double the Coffee Experience: Δύο νέες γεύσεις από τον καφέ Pokka
Volkswagen: Πτώση 40% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω δασμών και υψηλότερου κόστους παραγωγής
Το Kia EV3 αναδείχθηκε «2025 World Car of the Year»
To Hyundai INSTER «Καλύτερο Παγκόσμιο Ηλεκτρικό» του 2025
Επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της η Toyota
H Unicars οδηγεί για μια ακόμη χρονιά το Skoda Cyprus Gran Fondo
Η RIFAI στην Κύπρο: Νέα εποχή με πλήρη ανακαίνιση των τριών καταστημάτων της-Μια κομβική στιγμή για το brand
Lexus RZ: Βελτιωμένη απόδοση και νέα εμπειρία πολυτέλειας