Cobalt Air: Σε αναζήτηση ντόπιου προσωπικού

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες αδειοδότησης της Cobalt Air από το Τμήμα της Πολιτικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, η εταιρεία ήδη άρχισε επαφές για πρόσληψη προσωπικού- ως επί το πλείστον Kυπρίων- για να στελεχώσουν τη νέα αεροπορική εταιρεία. Έχουν κάνει κρούση σε πρώην υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίοι έχουν και την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες της Cobalt Air αναζητούν άλλες εταιρείες με σκοπό να συνεργαστούν μαζί τους για τις παράλληλες δραστηριότητες, π.χ. το catering.

Υπενθυμίζεται ότι η Cobalt Air κατέθεσε αίτηση για άδεια κυπριακού αερομεταφορέα (AOC) τον περασμένο Απρίλιο, ενώ πρόκειται για μια καθαρά κυπριακή εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η εξέταση της αίτησης θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο- αφού συνήθως χρειάζονται κάποιοι μήνες για εξέταση της αίτησης- καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και θα πρέπει η αίτηση να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια.

Ήδη η εταιρεία κατέθεσε τρία manual στο Υπουργείο Μεταφορών, ενώ βρίσκονται στο στάδιο της εξεύρεσης κεφαλαίων- διαδικασία που πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, εάν επιθυμούν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Τα κεφάλαια που εξασφαλίστηκαν μέχρι στιγμής είναι εξ ολοκλήρου από το εξωτερικό. Η εταιρεία κάνει πολλές επαφές με διαχειριστές κεφαλαίων αλλά και ιδιώτες επενδυτές μέσω ενός δικτύου συνεργατών.

Το Δεκέμβριο αεροπλάνα στην Κύπρο
Μετέπειτα το Δεκέμβριο, αφού η Πολιτική Αεροπορία ανάψει το πράσινο φως, θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη προεργασία από την εταιρεία και να έρθουν τα δύο αεροπλάνα στην Κύπρο όπου θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το Μάιο ο αριθμός των αεροπλάνων να ανέβει στα έξι. Ο σχεδιασμός της Cobalt Air υπαγορεύει ότι ο τύπος των αεροσκαφών θα είναι Α320 της Airbus, ενώ πρόκειται για νέα μοντέλα, με νέες και πιο οικονομικές μηχανές.

Wifi στα αεροπλάνα
Η Cobalt Air θεωρεί πως το πρότυπο ενός εξαιρετικά χαμηλού κόστους αερομεταφορέα είναι αυτό που θα αποτελέσει και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της. Αυτό που πιστεύει η εταιρεία ότι θα την διαφοροποιήσει από τις άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους (πχ Ryanair), είναι ότι θα προσφέρει όλες τις ανέσεις όπως τα αεροπλάνα πολυτελείας. Μάλιστα, θα υπάρχει wifi στα αεροπλάνα και συστήματα επικοινωνίας, ενώ ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το internet με ενδεικτικό κόστος.

«Όταν λέμε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δεν σημαίνει ότι εκπίπτει η ασφάλεια, απλά υπάρχουν χρεώσεις για ό,τι ξεχωριστό επιθυμεί ο κάθε επιβάτης. Οι ανέσεις και οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται θα είναι διαμορφωμένες στις ανάγκες αλλά και στο τι ζητά ο κάθε επιβάτης». Αυτή είναι η αρχή που θα ακολουθήσει η νέα εταιρεία.

Η έδρα της Cobalt Air  θα είναι η Λάρνακα, ενώ το πτητικό της πρόγραμμα θα καθοριστεί με βάση τα κενά που υπάρχουν. Οι βασικοί προορισμοί που θα καλυφτούν είναι οι Ελλάδα, Αγγλία και Γερμανία.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ