Serial Griller: Burger σε 4 τροχούς

Στη… μέση της ερήμου μια όραση. Όμως χωρίς λιμνούλα, φοίνικα και αιώρα. Μια όαση σε τέσσερις τροχούς, με καπνό να βγαίνει από την οροφή και έντονη μυρωδιά καπνιστού κρέατος που τρυπάει τη μύτη. Θα μπορούσε να είναι μια τεράστια κινητή κυπριακή σούβλα. Ωστόσο, από το όχημα κατεβαίνει ένας καουμπόης (!) με καπέλο και σπιρούνια, τατουάζ, σκουλαρίκι, γένια και σκούρα γυαλιά. Ο Γιώργος Κόκκινος είναι έτοιμος να μας σερβίρει american style burger υψηλών προδιαγραφών. 

Μετά από αρκετά χρόνια στην Αμερική η ιδέα να δημιουργήσει ένα καραβάνι φαγητού αμερικάνικου τύπου στην Κύπρο δεν άργησε να μπει στο μυαλό του 38χρονου chef Γιώργου Κόκκινου. 

«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, συζητώντας με τον πατερά μου για τα καραβάνια φαγητών στην Αμερική και γενικά σε άλλες χώρες. Σκεφτήκαμε ότι η Κύπρος υστερούσε σ’ αυτό τον τομέα και αποφασίσαμε να κάνουμε μια επένδυση και να δώσουμε άλλο αέρα στην έννοια του καραβανιού, δηλαδή, της κινητής καντίνας στη Κύπρο», εξηγεί ο ίδιος. 

Δυστυχώς, στην Κύπρο η έννοια της κινητής καντίνας φαγητού είναι κάπως παρεξηγημένη, καθώς συνδυάζεται με φαγητό κακής ποιότητας. Στόχος τους ήταν αυτή η νοοτροπία να αλλάξει: «Το καραβάνι μας έχει μόνο ένα χρόνο λειτουργίας, όμως ο κόσμος το υποδέχθηκε θετικά, χάρη στο ιδιαίτερο παρουσιαστικό του. Από περιέργεια πολλοί σταματούν να δοκιμάσουν και να μας ρωτήσουν για την όλη ιδέα. Με το ποιοτικό φαγητό μας τους κερδίζουμε και επανέρχονται για να δοκιμάσουν όλα μας τα ειδή». 

Όπως εξήγησε, το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν στα πρώτα βήματα τις επιχείρησης ήταν η έκδοση άδειας για τη λειτουργία του καραβανιού μέσα στα δημοτικά όρια κάποιου δήμου. «Έχοντας μαζί μας όλα τα σχέδια και τις πληροφορίες για την επιχείρηση, που θέλαμε να στήσουμε, προσεγγίσαμε όλους τους δήμους, όμως ο μόνος που δέχθηκε να το συζητήσει μαζί μας ήταν ο Δήμος Στροβόλου. Μας υπέδειξαν τους κανόνες και τους νομούς περί αυτοκινουμένου καραβανιού, μας είπαν πού θα μπορούσαμε να λειτουργούμε ως μόνιμο πόστο κι έτσι άρχισε η λειτουργία μας», επισημαίνει. 

«Τake over»
Ωστόσο, ένα καραβάνι δεν θα μπορούσε να μείνει στάσιμο! Το Serial Griller, εκτός από το καθημερινό του πόστο, συνεργάζεται και με διάφορα αλλά μπαράκια στη Λάρνακα και τη Λευκωσία, όπου κάνει «take over». Αναλαμβάνει, δηλαδή, την κουζίνα τους ή με μηχανές BBQ αμερικανικού τύπου μαγειρεύει για τους πελάτες του μαγαζιού. 

Τοp dish 
Ο κόσμος φαίνεται πως προτιμά το βοδινό burger και το philly cheese steak sandwich. «Το burger μας είναι καθαρό βοδινό και υπάρχουν διαφορές γαρνιτούρες, που μπορεί να προσθέσει ο πελάτης. Το σάντουιτς είναι βοδινό φιλέτο με καραμελώμενα κρεμμύδια, πράσινες πιπεριές, μπόλικο τυρί και το δικό μας BBQ σως. Οι τιμές μας δεν ξεπερνούν τα €5». 

Ο κ. Κόκκινος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, ο κόσμος θα αγκαλιάσει σιγά - σιγά και στην Κύπρο την ιδέα και θα λέει «πάμε στο καραβάνι να φάμε». Πάμε κάπου που θα φάμε ποιοτικά, οικονομικά και θα περάσουμε καλά. «Υπάρχουν πολλά πράγματα και ιδέες που θα μπορούσαν να γίνουν για να αναβαθμιστεί ο τομέας του γρήγορου και φθηνού φαγητού, αρκεί να υπάρξει στήριξη από τους δήμους», είπε.

Serial Griller
Η επιχείρηση ασχολείται με το ποιοτικό, χαμηλού κόστους, γρήγορο φαγητό. Είναι ένα  αμερικάνικου τύπου καραβάνι φαγητού με κλήση προς την αμερικάνικη κουζίνα. Σερβίρει βοδινά burger, σάντουιτς με βοδινό ή κοτόπουλο, λουκάνικα και διάφορα αλλά. 

Τι λέει το πρόγραμμα
Δευτέρα - Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στη λεωφόρο Στροβόλου. Σαββατοκύριακα το πρόγραμμα περιλαμβάνει, συνήθως, «take over» σε κάποιο μπαράκι.€20.000 ήταν το κόστος της όλης επένδυσης 

Big 4 
Τέσσερα είναι τα συστατικά της επιτυχίας στον χώρο της εστίασης: Ευγενικός και εύθυμος χαρακτήρας, σταθερή ποιότητα στο φαγητό, καθαριότητα, οικονομικές και προσιτές τιμές. 

 

Δειτε Επισης

Παγκόσμια διάκριση για τη Δέσποινα Πολυβίου στις εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου του ICAEW
Παρουσίαση βιβλίου «Σπύρος Κυπριανού: Στη μάχη της ιστορίας όπως την έζησα 1932-1959»
Nobu Matshuhisa: Η αγάπη του για την κυπριακή κουζίνα και η επέκταση στην Ευρώπη
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Το κτίσιμο μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας και η τεράστια κοινωνική προσφορά
Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης
Διευθύντρια για πολυμερείς υποθέσεις στο DG TRADE η Μυρτώ Ζαμπάρτα-Διορίστηκε από την Κομισιόν
Η fashion designer Βασιλική Χαρίτωνος στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS
Ο ιδρυτής της M. Residence Νικόλας Μιχαλιάς στη λίστα «40 under 40» του Fortune Greece-«Είναι ένας πρωτοπόρος»
Ο Νικόλας Στρατής, μέλος του ICAEW, στην υψηλού κύρους επιτροπή IFAC Young Leaders Collective
Κυκλοφόρησε η βιογραφία της Ζέτας Αιμιλιανίδου-H χαρισματική προσωπικότητα και το σημαντικό της έργο