Powered by

Google: Στα ύψη η μετοχή της

Ισχυρή αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Google, καθώς η κορυφαία μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως διαχειρίστηκε τα συρρικνωμένα διαφημιστικά έσοδα και έγινε περισσότερο προσεκτική με τα έξοδα.

Η Google εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,93 δισ. δολαρίων ή 6,43 δολαρίων ανά μετοχή κλάσης C, έναντι καθαρών κερδών 3,35 δισ. δολαρίων ή 6,99 δολ. ανά μετοχή του προηγούμενου τριμήνου. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη ύψους 6,70 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Τα έσοδα της Google ενισχύθηκαν σε ποσοστό 11% στα 17,73 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων των εσόδων που μοιράζεται η Google με εταιρείες που συνδέουν το χρήστη με τη μηχανή αναζήτησής της, τα έσοδά της ανήλθαν στα 14,35 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για 14,27 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένης της συναλλαγματικής επίδρασης, η Google είπε ότι τα έσοδά της στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο θα είχαν βελτιωθεί κατά 18%.

H νέα οικονομική διευθύντρια της Google, Ruth Porat, που μεταπήδησε από την Morgan Stanley τον Μάιο σχολίασε πως τα τελευταία οικονομικά μεγέθη αντικατοπτρίζουν «η συνεχιζόμενη ανάπτυξη σε όλο το εύρος των προϊόντων μας, κυρίως τη βασική δραστηριότητα αναζήτησης όπου ξεχώρισε η χρήση μέσω κινητών, καθώς και το YouTube».

Η μετοχή της Google, που έχει ενισχυθεί 1,9% τους τελευταίους 12 μήνες, κάνει άλμα 11% στα 668,72 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου