Powered by

Google: Στα ύψη η μετοχή της

Ισχυρή αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Google, καθώς η κορυφαία μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως διαχειρίστηκε τα συρρικνωμένα διαφημιστικά έσοδα και έγινε περισσότερο προσεκτική με τα έξοδα.

Η Google εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,93 δισ. δολαρίων ή 6,43 δολαρίων ανά μετοχή κλάσης C, έναντι καθαρών κερδών 3,35 δισ. δολαρίων ή 6,99 δολ. ανά μετοχή του προηγούμενου τριμήνου. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη ύψους 6,70 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Τα έσοδα της Google ενισχύθηκαν σε ποσοστό 11% στα 17,73 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων των εσόδων που μοιράζεται η Google με εταιρείες που συνδέουν το χρήστη με τη μηχανή αναζήτησής της, τα έσοδά της ανήλθαν στα 14,35 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για 14,27 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένης της συναλλαγματικής επίδρασης, η Google είπε ότι τα έσοδά της στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο θα είχαν βελτιωθεί κατά 18%.

H νέα οικονομική διευθύντρια της Google, Ruth Porat, που μεταπήδησε από την Morgan Stanley τον Μάιο σχολίασε πως τα τελευταία οικονομικά μεγέθη αντικατοπτρίζουν «η συνεχιζόμενη ανάπτυξη σε όλο το εύρος των προϊόντων μας, κυρίως τη βασική δραστηριότητα αναζήτησης όπου ξεχώρισε η χρήση μέσω κινητών, καθώς και το YouTube».

Η μετοχή της Google, που έχει ενισχυθεί 1,9% τους τελευταίους 12 μήνες, κάνει άλμα 11% στα 668,72 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς
Πράσινο από την ΕΚΤ στην εξαγορά της Mediobanca από Monte dei Paschi
Μεγάλες απώλειες για τον χρυσό καθώς υποχωρεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος