Powered by

ThisIsACoup: Πραξικόπημα οι απαιτήσεις των δανειστών

Την στήριξη τους στον ελληνικό λαό δηλώνει πλήθος κόσμου μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Με την χρήση του κώδικα #ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) οι χρήστες του twitter αντιδρούν στον κατάλογο των απαιτήσεων που παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης.

Ο κώδικας #ThisIsACoup στο Twitter είναι από το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουλίου 2015, ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα σε μερικές ώρες ο κώδικας χρησιμοποιήθηκε περίπου 200 χιλιάδες φορές.

Στους κορυφαίους 10 κώδικες βρίσκεται το hashtag #ThisIsACoup φθάνοντας την Κυριακή 12 Ιουλίου μέχρι και την πρώτη θέση στην Ελλάδα και την Ολλανδία, δεύτερη στην Ισπανία και την Ιρλανδία, τρίτη στο Βέλγιο, Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκτη στη Πορτογαλία και ένατη στη Γερμανία. Η τάση συνεχίζεται και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου με #ThisIsACoup να μπαίνει στη λίστα με τους κορυφαίους κώδικες της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας.

Το #ThisIsACoup είναι «απολύτως σωστό», σχολίασε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times Πολ Κρούγκμαν. Οι απαιτήσεις που έχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης από την Ελλάδα «είναι πέρα από σκληρές, φτάνουν στην εκδικητικότητα, την πλήρη καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας», σχολιάζει ο Κρούγκμαν.

Η αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής της πολιτικής ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μπάρμπαρα Λοχμπίλερ έγραψε στο Twitter: «Μιλάνε για εμπιστοσύνη και παρουσιάζουν ένα έγγραφο που ισοδυναμεί με ταπείνωση».

Υπό το θέμα #ThisIsACoup αναρτήθηκε στο Twitter μια γελοιογραφία που δείχνει τον Σόιμπλε ως χάρο σε αναπηρικό αμαξίδιο να καταστρέφει την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία.

Έντονες είναι οι επικρίσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος χαρακτηρίζεται επικεφαλής των νέο-αποικιοκρατών, ενώ τον κατηγορούν ότι θα είναι ικανοποιημένος μόνο με την πλήρη παράδοση της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα στο Twitter του Ιρλανδού Σοσιαλιστή πολιτικού και πρώην ευρωβουλευτή Πολ Μέρφι, ο οποίος επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι είπαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «μια νεο-αποικία δεν είναι αρκετή, θέλουμε μια κανονική αποικία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών