Η πρώτη γενική συνέλευση του RICS Κύπρου

Το έργο και τα επιτεύγματα του RICS Κύπρου για την περίοδο 2013-2015 παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην πρώτη γενική συνέλευσή του πραγματοποίησε ο οργανισμός την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015. Αναφέρθηκαν ακόμη οι στρατηγικοί στόχοι του RICS Κύπρου και παρουσιάστηκε μελέτη που αφορά τη θέση του οργανισμού στο προσεχής μέλλον.

Ομιλητές στη συνέλευση, ήταν ο Πρόεδρος του RICS Κύπρου, Πέτρος Στυλιανού, MRICS και ο Bruno Pepermans, Business Development Director του RICS Ευρώπης. Στη συνέλευση παρέστησαν μέλη του οργανισμού και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων μεταξύ τους ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Στέλιος Αχνιώτης, ο Πρόεδρος του συνδέσμου κτηματομεσιτών επιχειρηματιών Κύπρου Μαρίνος Κυναιγείρου και εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Νεάπολης.

Ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε στους εταιρικούς στρατηγικούς στόχους του RICS, οι οποίοι είναι: η αναγνώριση των προτύπων του RICS στην αγορά, η διατήρηση ηγετικής θέσης στην ανάπτυξη, τη ρύθμιση και τον έλεγχο των προτύπων, καθώς επίσης η εκπλήρωση του ρόλου του ως υπεύθυνος οργανισμός σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη.

Παράλληλα το RICS στοχεύει στην ενδυνάμωση της επιρροής του, μέσω της ανάπτυξης των μελών του, και στη βελτίωση της απόδοσης και ευελιξίας του, μέσω του σχεδιασμού και του καθορισμού επιχειρηματικού πλάνου και στρατηγικών στόχων, αλλά και στη διασφάλιση ότι το επάγγελμα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσω της παροχής κορυφαίας κατάρτισης, γνώσεων και πληροφοριών.

Σχετικά με την αναγνώριση των προτύπων στην κυπριακή αγορά, ο κ. Στυλιανού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μετάφραση της Κόκκινης Βίβλου στα ελληνικά και στην υιοθέτηση του Διεθνούς Προτύπου Μέτρησης Ακινήτων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη του RICS και στη διαχρονική στήριξη του «Ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά». 

Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανού το RICS Κύπρου έχει αρχίσει συνεργασία με το πανεπιστήμιο Νεάπολης για την προσφορά ενός νέου προγράμματος το οποίο θα προσφέρει απαλλαγές από τις εξετάσεις των μαθημάτων του RICS για ορκωτούς επιμετρητές ποσοτήτων.

Ο Bruno Pepermans, Business Development Director του RICS στην Ευρώπη, παρουσίασε τη νέα έκθεση του RICS με τίτλο “Our changing world: let’s be ready”, η οποία εξετάζει πώς οι παγκόσμιες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές μέχρι το 2030 θα δημιουργήσουν ανάγκη για νέες ικανότητες, επιχειρηματικά μοντέλα και ανταπόκριση στις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες. Η έκθεση εντοπίζει έξι πυλώνες δράσεων που βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα θα στηρίξουν τους επαγγελματίες και τον τομέα στην προετοιμασία για τις αλλαγές και τις ευκαιρίες που θα προέλθουν από αυτές:

1)    Κερδίζοντας τον πόλεμο για ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας  τους  εργοδότες  να  υποστηρίξουν, να προσελκύσουν και να διατηρήσουν  ταλέντα  που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων του μέλλοντος.
2)    Έχοντας τη δεοντολογία στο επίκεντρο, προωθώντας την εκπαίδευση και τα πρότυπα που καλλιεργούν τη δεοντολογία μέσα στον κλάδο.
3)    Αγκαλιάζοντας την τεχνολογία και τα δεδομένα, δημιουργώντας μια κουλτούρα που δεν θα φοβάται την τεχνολογία, αλλά θα την αγκαλιάζει.
4)    Δημιουργώντας επιτυχημένες και βιώσιμες πόλεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τις αυξανόμενες, μελλοντικές αστικές γενιές. 
5)    Βοηθώντας το επάγγελμα να επωφεληθεί από νέες ευκαιρίες, δημιουργώντας ένα πιο  δυναμικό επάγγελμα, που μπορεί να ανταποκριθεί στις αλλαγές της αγοράς και την ευρύτερη κοινωνία.
6)    Αναπτύσσοντας ισχυρότερη ηγεσία, η οποία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία διαφοράς, καινοτομίας και ενός συνεχώς εξελισσόμενου επαγγέλματος που προσφέρει συναφή ανταπόκριση στις επερχόμενες προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τιμήθηκε ο Πέτρος Στυλιανού, ο οποίος αποχωρεί μετά από έξι χρόνια στη θέση του Προέδρου του RICS Κύπρου.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα