Elements Capital Partners: Εξαγόρασε τη σλοβενική Istrabenz

Η κυπριακή «boutique» επενδυτική εταιρία Elements Capital Partners, σε συνεργασία με το επενδυτικό ταμείο York Capital Management LLC με βάση τις ΗΠΑ, έχουν ολοκληρώσει την εξαγορά απαιτήσεων (και υποχρεώσεων) έναντι της Istrabenz, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιριών στη Σλοβενία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Elements Capital Partners εξαγόρεσε τις δανειακές απαιτήσεις της σλοβενικής εταιρίας, αξίας περίπου 46.7 εκατομμυρίων ευρώ, από την αυστριακή BAWAG και από τράπεζες που ανήκουν στον Όμιλο Erste.

Η Istrabenz είναι όμιλος εταιριών στρατηγικής σημασίας, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Λουμπλιάνας από το 1997. Η κύρια δραστηριότητά της είναι η διαχείριση επενδύσεων (στρατηγικών και χαρτοφυλακίου).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ονομαστική αξία των απαιτήσεων που αποκτήθηκαν αποτελεί περίπου το 34% του συνολικού αναδιαρθρωμένου χρέους της Istrabenz.

«Χάρη στην άριστη επαγγελματική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την York Capital, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία η οποία αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την Elements Capital Partners στο κτίσιμο του χαρτοφυλακίου επενδύσεών της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο Σάββας Λιασής, Συνέταιρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

«Η εξαγορά των απαιτήσεων από την Istrabenz μας δίνει την ευκαιρία να επεκτείνουμε την εμπειρογνωμοσύνη μας στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, δυο τομείς που είναι εξίσου σημαντικοί για την Κυπριακή οικονομία στην οποία έχουμε στόχο να επεκταθούμε στο εγγύς μέλλον».

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης