Τα πώς και τα γιατί της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Γιατί η εταιρεία μου έχει ανάγκη την ΕΚΕ, πώς αυτή η ανάγκη μετατρέπεται σε εταιρικό όφελος και τι θα πρέπει να κάνω, ώστε το όφελος να αγγίξει την κοινωνία, σε σημείο που να κερδίσω τον καταναλωτή και την εκτίμησή του;
 
Στα ερωτήματα αυτά δίνει σαφείς απαντήσεις και περιπτώσεις δοκιμασμένων εφαρμογών ο ειδικός σε θέματα ΕΚΕ και φουτουριστής, Ed Gillespie, στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο διεθνούς φήμης διακεκριμένος ομιλητής θα βρίσκεται στην Κύπρο για μία και μοναδική εμφάνιση στο 8ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που παρουσιάζει η ΟΠΑΠ Κύπρου στις 8 Ιουλίου 2015, στο Ξενοδοχείο Hilton Park. Η φετινή διοργάνωση με θέμα «Πώς η εταιρεία σου μπορεί να γίνει κοινωνικά υπεύθυνη;» στόχο έχει να  αναλύσει στο επιχειρηματικό κοινό της Κύπρου τη σημαντικότητα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να παρουσιάσει νέους τρόπους και έξυπνες ιδέες προς εφαρμογή και τα κατάλληλα εργαλεία για τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα σε κάθε μικρή, μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση. 

Της διοργάνωσης θα ηγηθεί ο Ed Gillespie, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι ειδικοί του τομέα με πρακτικά παραδείγματα από διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας. 

Η παρουσίαση 

Ο Εd, μέσα από μία διαδραστική και γεμάτη ζωντάνια παρουσίαση με θέμα: «Above and beyond: How corporate social responsibility can drive differentiation, innovation and competitiveness», αναμένεται να καθηλώσει όλους όσοι θα βρίσκονται στο συνέδριο. Θα αναλύσει τα «πώς» και τα «γιατί» που συνδέονται με τις πρακτικές κάθε εταιρείας, τον εργασιακό χώρο, τις σχέσεις με τους πελάτες, τις άλλες επιχειρήσεις, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα:
•    Γιατί μία επιχείρηση πρέπει να είναι κοινωνικά υπεύθυνη και να προχωρήσει σε αλλαγές στη στρατηγική της;
•    Πώς μπορεί να αγγίξει μία εταιρεία την καινοτομία και να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου, αξιοποιώντας την ΕΚΕ;
•    Τι αλλαγές μπορούν να γίνουν στις επιχειρήσεις και γιατί είναι σημαντικό να αλλάξουμε στάση απέναντι στον πελάτη, τον συνάδελφο, την επιχείρηση αλλά και την ευρύτερη κοινωνία; 

Στη συνέχεια, ο Εd θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο, με στόχο να βοηθήσει κάθε επιχειρηματικό στέλεχος να οικοδομήσει ένα βιώσιμο brand με την εμπλοκή του προσωπικού της επιχείρησης και τη συμβολή της ΕΚΕ στην ανάπτυξη και την κερδοφορία.

Λίγα λόγια για τον Ed Gillespie
•    Ο διεθνώς αναγνωρισμένος γκουρού σε θέματα ανάπτυξης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι συνιδρυτής της Futerra, του μοναδικού εξειδικευμένου οργανισμού σε corporate sustainable development. 
•    Είναι ένας από τους Επιτρόπους Αειφόρου Ανάπτυξης Λονδίνου. 
•    Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Guardian και σε άλλα παγκοσμίου εμβέλειας έντυπα. 
•    Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Only Planet: A Flight-Free Adventure Around the World”, που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, σημαντικές πωλήσεις και έχει συζητηθεί ευρέως στις χώρες όπου κυκλοφόρησε.
•    Είναι περιζήτητος ομιλητής σε συνέδρια ανά τον κόσμο, από το Hong Kong μέχρι την Bratislava, εφόσον έχει τη δυνατότητα να εγκύψει ακόμα και στα πιο εξειδικευμένα θέματα ΕΚΕ.
•    Οι παρουσιάσεις του είναι γεμάτες ζωντάνια, διαδραστικές, πλούσιες σε γνώση, εμπειρία και ενημέρωση, με στοιχεία χιούμορ και θετικής σκέψης, που κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο.  
•    Μπορεί να εκπαιδεύσει τους οργανισμούς, ακόμα και σε μια παρουσίαση μερικών ωρών, για το πώς έξυπνα, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος μπορούν να κερδίσουν τον καταναλωτή με την ΕΚΕ στρατηγική που τους ταιριάζει.

Ένα συνέδριο για όλους 
Το συνέδριο είναι ανοιχτό για όλο το επιχειρηματικό κοινό, καθώς και για επαγγελματίες από κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας: Ιδιοκτήτες, γενικούς διευθυντές, ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπροσώπους του κρατικού και του ημικρατικού τομέα. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ομιλητή και το θεματολόγιο του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες

Οργάνωση: ΙΜΗ. Κύριος Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγοί: Alpha Bank Cyprus Ltd, Carrefour Κύπρου, McDonald's Cyprus, Microsoft Cyprus Ltd, Petrolina (Holdings) Public Ltd, pr:partners ltd, Remedica, Shacolas Group, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου). Με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Έργου Growing on Ethics. Partner: Χαραλαμπίδης Κρίστης. Χορηγοί Επικοινωνίας: Cablenet InBusinessNews Stand, Περιοδικό IN Business, Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και Τηλεόραση Σίγμα. Στηρίζει η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης