Ποιο το πραγματικό κόστος των εκτυπώσεων;

Η διαχείριση και ο έλεγχος των εκτυπώσεων σε μια επιχείρηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για να παραμείνει μια εταιρεία άκρως ανταγωνιστική. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 90% των οργανισμών δεν γνωρίζουν το πραγματικό εκτυπωτικό τους κόστος, ενώ το 59% των διευθυντών παραπονιούνται ότι χάνουν πολύτιμο χρόνο αναζητώντας έγγραφα.
 
Παράλληλα, σπαταλούνται 5 ώρες ανά μηχανή το χρόνο, για την επίλυση προβλημάτων. Η πλέον ανησυχητική διάγνωση όμως είναι ότι πέραν του 25%  των επιχειρήσεων έχουν βιώσει απώλεια ή κλοπή εμπιστευτικών εγγράφων εντός ενός έτους. 

Οι λύσεις διαχείρισης εκτυπώσεων (Managed Print Services) θεωρούνται, πλέον, σημαντικό μέρος της λειτουργίας κάθε οργανισμού που διαχειρίζεται πληροφορίες (data) και ενδιαφέρεται αφενός μεν για την μείωση του λειτουργικού κόστους εκτυπώσεων, αφετέρου δε  για τον έλεγχο της συμπεριφοράς εκτυπώσεων και παραγωγικότητας του οργανισμού. Τέτοιες λύσεις είναι κατ’ ουσία ένα είδος outsourcing, εφόσον τόσο το κόστος αγοράς της όσο και η διαχείριση της, είναι ευθύνη του εξωτερικού συνεργάτη μέσα στα πλαίσια ενός μακροπρόθεσμού συμβολαίου που επιτρέπει έτσι στον οργανισμό να επικεντρωθεί στα δικά του επιχειρηματικά θέματα. 

Η εμπειρία τόσο της Canon διεθνώς όσο και της Demstar Business Solution στην Κυπριακή αγορά δείχνουν ότι η εφαρμογή της λύσης διαχείρισης εκτυπώσεων (MPS) Uniflow/ Total Output Management, πετυχαίνουν μείωση που αγγίζει και το 40% του συνολικού υφιστάμενου εκτυπωτικού κόστους ενός οργανισμού. Το σημαντικότερο δε είναι ότι τέτοιες λύσεις επιδιώκουν και καταφέρνουν να αλλάξουν θετικά την συμπεριφορά του οργανισμού σε θέματα χρήσης εκτυπωτών αλλά και ασφάλειας εκτυπώσεων. 

Οι εκτυπωτικές λύσεις της Canon και Demstar προσφέρουν τεράστια διαφοροποίηση στον τομέα των επιχειρήσεων, στοχεύοντας στον έλεγχο και μείωση του εκτυπωτικού κόστους, την αύξηση της παραγωγικότητας στο γραφείο αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση και ασφάλεια εγγράφων. Και αυτό πετυχαίνεται με μηδενική αρχική επένδυση ή και ρίσκο από την επιχείρηση. 

H Demstar Business Solutions παρέχει τέτοιες λύσεις στην Κυπριακή αγορά από το 2010 και θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής λύσεων MPS στην περιοχή. Παράλληλα η λύση MPS της Demstar βραβεύτηκε το 2012 ως η καλύτερη Νέα Υπηρεσία στα InBusiness Awards.  

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης