Το cyber risk μέσα από τη ματιά της Deloitte

Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της για σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πελατών της και του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου ευρύτερα πάνω σε σημαντικά οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα, η Deloitte πραγματοποίησε πρόσφατα συνέδριο στα γραφεία της στη Λευκωσία, σχετικά με επίκαιρα θέματα και εξελίξεις που αφορούν τη διαχείριση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο (cyber risk).

Οι παρουσιάσεις κάλυψαν ενδιαφέροντα επίκαιρα θέματα όπως: Διαδικτυακές Επιθέσεις, Κοινωνική Μηχανική (Social Engineering), Δικανικές έρευνες, αντιμετώπιση περιστατικών ηλεκτρονικών επιθέσεων, κ.α. Οι παρουσιάσεις έγιναν από στελέχη του τοπικού γραφείου της Deloitte που ειδικεύονται σε θέματα cyber risk και συγκεκριμένα τους κ.κ. Χρίστο Μακεδόνα και Γιάννη Ιωαννίδη καθώς επίσης και από τον κ. Bas Sluijsmans, Ανώτερο Διευθυντή στο γραφείο της Deloitte Ολλανδίας που ηγείται της ομάδας υποστήριξης των οίκων μελών της Deloitte σε θέματα Discovery & Digital Forensics στη γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν ταυτόχρονα την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ομάδα συμβούλων της Deloitte για τις εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει ο Οίκος σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς όσον αφορά σε θέματα διαχείρισης διαδικτυακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες Deloitte Discovery.

Οι υπηρεσίες αυτές όπως και οι άλλες συναφείς υπηρεσίες ανήκουν στην οικογένεια των υπηρεσιών για θέματα Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικανικής, για τις οποίες η Deloitte κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τους ανεξάρτητους αναλυτές συμβουλευτικών υπηρεσιών Gartner Inc. και Kennedy Consulting Research & Advisory.

Δειτε Επισης

Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND