Κερδίστε τον καταναλωτή που χάσατε

Κάποτε τον θεωρούσατε δεδομένο. Σήμερα δεν είναι, έτσι όπως ψάχνεται στη δίνη των αλλαγών που έχει επιφέρει η κρίση στο λιανεμπόριο. Θα πρέπει να ψάξετε πολύ για να βρείτε, να κρατήσετε και να κερδίσετε τον χαμένο και μπερδεμένο καταναλωτή.

Πώς θα τα καταφέρετε; Πρακτικούς τρόπους και στρατηγικές έχει για κάθε στέλεχος του λιανεμπορίου ο Alex Hamilton, Head of Research του Retail Week Αγγλίας. Θα τους αποκαλύψει στο 12ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου, που παρουσιάζει η Carrefour Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Οι λιανέμποροι καλούνται να βρουν καινούριους τρόπους επανασύνδεσης ανάμεσα στους ίδιους και τους καταναλωτές. Ένα brand πρέπει να πείσει και να αγαπηθεί, ώστε να κρατηθεί στις επιλογές ενός νοικοκυριού. Αυτό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, μιας και δύσκολα ο καταναλωτής πείθεται στις εποχές της κλονισμένης εμπιστοσύνης που βιώνουμε.

Για να καταφέρει ένας retailer ή ένα brand να τον κερδίσει, πρέπει να στοχεύει, με τις μάρκετινγκ ενέργειές του, κατευθείαν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του. Μάλιστα, αυτό που ονομάζει ο Alex Hamilton «εξατομίκευση» δεν είναι αρκετό, σύμφωνα με τον ίδιο. Brands και retailers θα πρέπει να επικεντρωθούν σε όλο και πιο συγκεκριμένες τεχνικές και να εκμεταλλευτούν τον ψηφιακό κόσμο που καθημερινά εξελίσσεται. Να χρησιμοποιήσουν την «πλαισιοποιήση», όπως λέει, ώστε να βρεθούν ένα βήμα πιο μπροστά στην προσπάθεια να επιτύχουν… bonus στη συνείδηση του καταναλωτή και μόνιμο χώρο στο καλάθι του.

Ποιος είναι
Ο Alex Hamilton είναι ο Head of Research του Retail Week Αγγλίας. Η Retail Week είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πληροφοριών λιανικού εμπορίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσφέρει ολοκληρωμένη ενημέρωση σε όλους τους σχετικούς τομείς. Προηγουμένως, ο Alex εργαζόταν στον Όμιλο WGSN ως Senior Consultant στον τομέα τον Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Επίσης, η εμπειρία του περιλαμβάνει εργασία και στην εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Markit, όπου εργάστηκε ως οικονομολόγος με έμφαση στην οικονομία της Κίνας. Ο Alex κατέχει πτυχίο οικονομικών με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Sussex Αγγλίας.  

Το συνέδριο
Το συνέδριο απευθύνεται σε γενικούς διευθυντές, διευθύνοντες συμβούλους, διευθυντές μάρκετινγκ, brand managers, εμπορικούς διευθυντές, όπως επίσης και σε  στελέχη που ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ ΕΔΩ.

Κύριος Χορηγός: Carrefour Κύπρου. Χορηγοί: Cablenet. JCC Payment Systems και Powersoft Computer Solutions. Κύριος Χορηγός Τελετής Απονομής IN Business Grocery Retail Awards: G.A.P. Vassilopoulos. Οργανωτής: IMH. Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, ΙnBusinessNews.com, Τηλεόραση Σίγμα και Συγκρότημα Δίας. Υποστηριχτές: ECR Cyprus, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Σύνδεσμος Προμηθευτών Προϊόντων Ευρείας Κατανάλωσης

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης