CIM: Εκλέγηκε Partner in Learning του ICAEW

Το CIM ανακοινώνει ότι μετά από μακρά περίοδο ενδελεχούς ελέγχου, επιλέγηκε σαν Partner in Learning του Institute of Chartered Accountants in England & Wales (ICAEW).

Το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) ιδρύθηκε από το Royal Charter το 1880. Έχει πάνω από 147.000 μέλη, πάνω από 15.000 από αυτά ζουν και εργάζονται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Ινστιτούτο έχει επίσης 9.000 φοιτητές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Ινστιτούτο είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Φορέων Λογιστικής (CCAB), το οποίο δημιουργήθηκε το 1974 από τους σημαντικότερους λογιστικούς επαγγελματικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Η κατακερματισμένη φύση του λογιστικού επαγγέλματος στο Ηνωμένο Βασίλειο οφείλεται εν μέρει στην απουσία οποιασδήποτε νομικής απαίτησης για έναν λογιστή να είναι μέλος ενός από τα πολλά Ινστιτούτα - ο όρος λογιστής δεν έχει νομική προστασία. Ωστόσο, ένα πρόσωπο πρέπει να ανήκει στην ICAEW, ICAS ή CAI για να θεωρείται chartered accountant στο Ηνωμένο Βασίλειο [αν και υπάρχουν και άλλοι φορείς Charter των βρετανών λογιστών των οποίων τα μέλη έχουν επίσης λάβει την άδεια να διεξάγουν περιορισμένες εργασίες όπως ο έλεγχος (auditing)]. Το ICAEW έχει δύο γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο: το κυριότερο είναι στο Moorgate, Λονδίνο και το άλλο στο Central Milton Keynes, στο νεόκτιστο Hub: συγκρότημα ΜΚ. Το 2009 άνοιξε επίσης περιφερειακά γραφεία στη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι για την υποστήριξη των μελών στην Ασία, τα οποία ακολούθησαν άλλα γραφεία στο Πεκίνο το 2011.

"Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τρανή απόδειξη του κύρους που απολαμβάνει το CIM από τους κορυφαίους διεθνείς Οργανισμούς. Το CIM υπόσχεται την συνέχιση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξης των ηγετών του αύριο, καθώς και την παραγωγική συνεργασία με το ICAEW", καταλήγει η ανακοίνωση.  

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης