Powered by

Πλήρη και αξιόπιστη λίστα ζητά από την Αθήνα η Κομισιόν

Η Αθήνα πρέπει να επιταχύνει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και να παρουσιάσει μια "πλήρη και αξιόπιστη" λίστα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντρομπρόφσκις, περιγράφοντας την Ελλάδα ως "μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης".

"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταρτίσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων πλήρη και αξιόπιστη. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Τώρα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε. Μόνο εφόσον η Ελλάδα ολοκληρώσει το επόμενο βήμα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, μπορούν να αποδεσμευθούν οι τελευταίες δανειακές δόσεις", δηλώνει ο κ. Ντρομπρόφσκις στη γερμανική  εφημερίδα Bild και τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά η Ελλάδα "πρέπει  να κάνει περισσότερα στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών και στους  τομείς των συντάξεων και της αγοράς εργασίας".

 "Η Ελλάδα πρέπει τώρα να προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο να απορρίπτει αυτές που της προτείνονται", συνεχίζει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προειδοποιεί ότι κάθε μέρα χωρίς συμφωνία καθιστά την κατάσταση για τους  πολίτες ακόμη πιο δύσκολη και οι υπεύθυνοι πρέπει να βιαστούν.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αύξηση 2,6% στον τζίρο της ελληνικής βιομηχανίας τον Μάιο
Στη δυσχερέστερη θέση πανευρωπαϊκά στο κόστος στέγασης η Ελλάδα-Τα ευρήματα μελέτης της ΤτΕ
Αύξηση 1,9% σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε καταλύματα της Ελλάδας τον Μάιο
Στο 3,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Δεν βρίσκουν υπαλλήλους τα ελληνικά σούπερ μάρκετ-Με ελλείψεις προσωπικού το 77% των επιχειρήσεων
Πόσα χρήματα ξοδεύουν οι Έλληνες καταναλωτές για ταξίδια ευεξίας και άθλησης
Κυρίαρχος πυλώνας της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός-Αποδυναμώνεται σταδιακά η εικόνα του
Έτοιμη να καταθέσει το έκτο αίτημα εκταμίευσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα-Το ποσό που διεκδικεί
Eurostat: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μία εβδομάδα διακοπών
Διπλή πίεση για το ελληνικό λιανεμπόριο-Ψάχνει rebound στις εκπτώσεις