Powered by

Εργαστήρι για την αφάλεια των τουριστών διοργάνωσε ο ΚΟΤ

Εργαστήριο για το θέμα της ασφάλειας των τουριστών πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα, το οποίο διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου λειτούργησαν έξι ομάδες που ασχολήθηκαν με τα θέματα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και της πρόσβασης σ’ αυτό, του θαλάσσιου τουρισμού και της ασφάλειας των λουομένων, των κλοπών και παρενοχλήσεων τουριστών, της υγείας και νοσηλείας, τα τροχαία δυστυχήματα και των μεταφορών.

Σε δηλώσεις της η Ξένια Λοϊζίδου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ, ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που στην Κύπρο ασχολούμαστε με το θέμα «Ασφάλεια και Τουρισμός» σε συνολικό επίπεδο. Ο ΚΟΤ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει την πρώτη συντονιστική πλατφόρμα κοινωνικών εταίρων για θέματα ασφάλειας και τουρισμού, μετά από πρωτοβουλία της Υπάτης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου».

Θεωρούμε, συνέχισε «ότι η Κύπρος είναι ένας πάρα πολύ ασφαλής προορισμός, όμως αυτό πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στις διεθνείς κατατάξεις» Εξήγησε ότι οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε έξι ομάδες εργασίας και με το τέλος του εργαστηρίου θα «μπουν οι συγκεκριμένες δράσεις που θα εφαρμοστούν το καλοκαίρι. Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί ακόμα ένα εργαστήρι με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων για να γίνει αποτίμηση του τι έγινε το καλοκαίρι».

Η κυρία Λοϊζίδου σημείωσε ότι ο ΚΟΤ έχει «συγκεκριμένα σχέδια δράσης που αναμένουμε να υλοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι με στόχο την ενίσχυση των ήδη υψηλών επιπέδων ασφάλειας στην περιοχή. Υπάρχουν αποφάσεις πολιτικής δηλαδή τι γίνεται με τους bouncers, την ποιότητα του αλκοόλ που πουλούμε, τους πνιγμούς τουριστών, τους ναυαγοσώστες και άλλα».

Αφού επανέλαβε ότι «στην Κύπρο είμαστε πάρα πολύ καλά στο θέμα της ασφάλειας του τουρισμού και η δική μας προσπάθεια είναι αυτό να αντικατοπτριστεί στις διεθνείς κατατάξεις», η Ξένια Λοϊζίδου σημείωσε πως «γίνονται αρκετές προσπάθειες για το θέμα της ασφάλειας των τουριστών, αλλά από τον κάθε φορέα ξεχωριστά. Εμείς θέλουμε να συγκεντρώσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς μαζί, ούτως ώστε να υπάρχει συνέργεια και αυτά που γίνονται μεμονωμένα να γίνονται συντονισμένα για να μπορούν να έχουν και καλύτερο αποτέλεσμα».

Στο εργαστήριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας και εκπρόσωποι των Υπουργείων Υγείας και Μεταφορών, των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αμμοχώστου, Λάρνακας και Λεμεσού, της Λιμενικής Αστυνομίας, του  Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, του Συνδέσμου Θαλάσσιων Αθλημάτων, του ΟΣΕΑ, του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου και του British Military.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Πούλα χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
ΣΤΕΚ: Ισχυρό ανάχωμα ο τουρισμός...Να εργαστούμε για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
I-STARS: Καίριος ο ρόλος του τουρισμού στην προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο
Hermes Airports: Δεσμευμένα στην προώθηση του τουρισμού τα αεροδρόμια της Κύπρου-Στόχος η συνεχής βελτίωση