Powered by

Ericsson: Κατέθεσε αγωγές κατά της Apple

Αγωγές κατέθεσε η σουηδική εταιρεία Ericsson κατά της Apple σε 3 διαφορετικές χώρες, υποστηρίζοντας ότι ο τεχνολογικός κολοσσός συνεχίζει να χρησιμοποιεί ευρεσιτεχνίες της χωρίς να έχει τις απαραίτητες νόμιμες άδειες.

Η Ericsson υποστηρίζει ότι είχε κάνει πρόταση στην Apple για διεξαγωγή συνομιλιών με σκοπό την επίλυση του ζητήματος, ωστόσο η προθεσμία έχει πλέον λήξει. Οι αγωγές κατατέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Apple δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, σε ουδεμία ανακοίνωση ή σχόλιο επί του θέματος.

«Οι τεχνολογίες μας χρησιμοποιούνται σε πολλά χαρακτηριστικά και λειτουργίες των συσκευών επικοινωνίας του σήμερα», δήλωσε ο Κασίμ Αλφαλαχί, υπεύθυνος πνευματικής ιδιοκτησίας της Ericsson. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαμάχη έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ δήλωσε «αισιόδοξος» ότι τα δικαστήρια θα βοηθήσουν ώστε να ληφθεί μια «δίκαιη» απόφαση.

Το θέμα αφορά σε τεχνολογίες της Ericsson που έχουν σχεδιαστεί για φορητές συσκευές δεύτερης και τέταρτης γενιάς. Πρόκειται για ευρεσιτεχνίες που αφορούν στην αναπαραγωγή βίντεο στις φορητές συσκευές, καθώς και τον σχεδιασμό των τσιπ. H Ericsson κατέχει τα δικαιώματα για τουλάχιστον 35.000 ευρεσιτεχνίες που αφορούν σε τεχνολογίες φορητών συσκευών.

Τον Φεβρουάριο, η Ericsson είχε καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας στις ΗΠΑ, σε απάντηση στις καταγγελίες που είχε υποβάλει η Apple σχετικά με την πολυπλοκότητα των διπλωμάτων τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών.

Το 2014, η κατασκευάστρια εταιρεία φορητών συσκευών Samsung είχε αναγκαστεί να πληρώσει στην Ericsson το ποσό των 570 εκατομμυρίων ευρώ για τον τερματισμό διαμάχης που αφορούσε και πάλι σε τεχνολογικές ευρεσιτεχνίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, εάν οι δικαστικές αποφάσεις ληφθούν υπέρ της Ericsson, τότε η Apple θα αναγκαστεί να καταβάλει ετησίως το ποσό των 625 εκατομμυρίων ευρώ στη σουηδική εταιρεία. 

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Στην...αναμονή η αγορά εργασίας των ΗΠΑ-«Δεν προσλαμβάνουν, δεν απολύουν, απλώς παρακολουθούν»
Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για τις εμπορικές εντάσεις...Επισκιάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία
Τα αμερικανικά τέλη φρενάρουν τα κινεζικά ναυπηγεία-Πτώση 52% στις παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο
Ξανά πάνω από τις $120.000 το Bitcoin μετά το «ναι» σε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ
Politico: Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση της Κομισιόν για νέο φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις
Νέα άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-Στο 6,75% το 30ετές
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.… Τα νέα όπλα που ετοιμάζει η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Τραμπ
Άλλη εποχή στο διατλαντικό εμπόριο αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα