Ε. Ευγενίου: Να στραφούμε και σε άλλες αγορές

Η Κύπρος έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη τόσο στην οικονομία όσο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο σταθεροποίησης, σύμφωνα με τον CEO της PwC Ευγένιο Ευγενίου.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Gold, o CEO της PwC ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε η Κύπρος να βγει στις διεθνείς αγορές. Αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού κλίματος που να ενισχύει την επιχειρηματικότητα, να ενθαρρύνει την καινοτομία και να ελκύει επενδύσεις. «Πιστεύω ότι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα έρθουν το 2016», τόνισε ο κ. Ευγενίου. 

Επεσήμανε ότι για να ενισχυθεί ο τουριστικός κλάδος θα πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα των υποδομών, ενώ θα πρέπει να καταπολεμηθεί η εποχικότητα. «Θα πρέπει να μπούμε σε νέες αγορές ενώ σε μια χώρα που είναι ευλογημένη με τον ήλιο τις περισσότερες μέρες του χρόνου θα πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε να ελκύσουμε και χειμερινό τουρισμό».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο τομέας των υπηρεσιών είναι ο μόνος κλάδος στην Κύπρο που αυτή τη στιγμή προσφέρει θέσεις εργασίας.  «Υπάρχει ανάγκη για να ξαναδούμε τη στρατηγική μας και το μέλλον της Κύπρου ως κέντρο παροχής υπηρεσιών. Θα πρέπει να εκπονηθεί ένα πλάνο δράσης για την ενίσχυση του κλάδου από εξωτερικούς συμβούλους με τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Ιρλανδία το κάνει τώρα και θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτό και η Κύπρος», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Ευγενίου ανέφερε ότι παρ’ όλο που προσπαθούν να ενδυναμώσουν τη στενή σχέση με τη Ρωσία, η Κύπρος θα πρέπει  να στραφεί και σε άλλες αγορές. «Για να ενισχύσουμε τη βιομηχανία των funds και να ελκύσουμε κεφάλαια από την Δύση θα πρέπει να αναβαθμιστεί η συμφωνία περί διπλής φορολογίας με τις ΗΠΑ. Για να ελκύσουμε επενδύσεις από  την Αφρική και  την Κίνα θα πρέπει να υπογραφούν συνθήκες με τις χώρες αυτές. Με την Ινδία υπάρχει ένα αδιέξοδο το οποίο πρέπει να επιλυθεί», ανέφερε ο κ. Ευγενίου. 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης