Διδάγματα από την Πρωτοβουλία «Επενδύστε στην Παιδεία»

Η Κυπριακή Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Επενδύστε στην Παιδεία» και ο Όμιλος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: Διδάγματα από την επιτυχία στην Κύπρο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Επενδύστε στην Παιδεία».
 
Η εκδήλωση θα είναι υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Μαΐου, 2015 (09:00-13:00), στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, Πανεπιστημιούπολη, Αγλαντζι

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung στην Κύπρο (FES), ως βασικός χορηγός της εκδήλωσης, και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ), με την υποστήριξη της δεξαμενής σκέψης ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται, κύριοι στόχοι της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί μια επισκόπηση της επιτυχίας της Πρωτοβουλίας στην Κύπρο και να δρομολογηθεί μια δημόσια διαβούλευση γύρω από τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα. «Εκτός από την ανάλυση των κύριων αξόνων γύρω από τους οποίους επικεντρώθηκε η εκστρατεία – ποιοτική παιδεία και αύξηση των δαπανών για την έρευνα/ανάπτυξη – και τα συνεπακόλουθα διδάγματά της, εκτίμηση/διαπίστωσή μας είναι ότι, σημαντικότερο, ίσως, επίτευγμα, από αυτές καθ’ αυτές τις δηλώσεις υποστήριξης, αποτελεί η επιτυχία της ενεργοποίησης των πολιτών στην Κύπρο», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι «η συγκομιδή πέραν των 9500 Δηλώσεων Υποστήριξης και η ενεργοποίηση δεκάδων εθελοντών, που η ενεργή τους στάση είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή υπογραφών από γνωστούς και φίλους τους, ώθησαν την εκστρατεία μας στην Κύπρο σε μια πανευρωπαϊκή πρωτιά, βάσει αναλογίας πληθυσμού, καθώς και σε συνέχιση των σκοπών και στόχων της με την τρέχουσα ιδιότητά μας, ως ένα Φόρουμ Ενεργών Πολιτών για την εν λόγω Πρωτοβουλία στην Κύπρο».

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης είναι η Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, τέως Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρώην Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην Ελλάδα και η Ανδρούλλα Βασιλείου, τέως Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Περαιτέρω, στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται ομιλίες από τον ακαδημαϊκό και ευρωπαϊκό χώρο, με θεματικές που άπτονται της Παιδείας στην Κύπρο και την Ευρώπη. 

«Η δημόσια διαβούλευση που θα αναπτυχθεί μέσα από την ανοικτή συζήτηση που θα συνοδεύει τις παρουσιάσεις, αναμένεται να αναδείξει το σημαίνοντα ρόλο του Πολίτη στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», αναφέρεται.

Γλώσσες εργασίας της εκδήλωσης θα είναι η ελληνική, τουρκική και αγγλική, με διαθεσιμότητα ταυτόχρονης μετάφρασης, προτάσσοντας μια διαπολιτισμική προσέγγιση της Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας