Powered by

Περιορίστηκε το εμπορικό έλλειμμα στο τρίμηνο

Στα €368,6 εκατ. ανήλθε το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, παρουσιάζοντας μείωση 28% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, κάτι που καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη προσαρμογή της οικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα (11/5) η Στατιστική υπηρεσία, ήταν €368,6 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 σε σύγκριση με €510,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Οι συνολικές συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 ήταν €731,8 εκατ. σε σύγκριση με €728,1 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014.

Ωστόσο, σοβαρή αύξηση παρουσίασαν οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, οι οποίες ανήλθαν στα €363,2 εκατ. σε σύγκριση με €217,4 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014.

Το Φεβρουάριο οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) ήταν €343,4 εκατ., ενώ οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.), περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, το μήνα Φεβρουάριο 2015 ήταν €105,1 εκατ.

Αύξηση εισαγωγών το Μάρτιο
Εξάλλου, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το Εξωτερικό Εμπόριο του Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι συνολικές εισαγωγές / αφίξεις αυξήθηκαν στα €422,6 εκατ. εκ των οποίων €300,1 εκατ. ήταν αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. και €122,5 εκ. εισαγωγές από Τρίτες Χώρες. Παράλληλα, οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές ήταν €154,1 εκατ. εκ των οποίων €55,8 εκατ. ήταν αποστολές προς άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. και €98,3 εκατ. εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Συνεργασία και συντονισμός για να βρεθούν λύσεις για τους ΕΟΑ
Κατά των «αλόγιστων» προσλήψεων ΕΟΧ η Ισότητα-Μιλά για θέματα αστάθειας, προσαρμογής και αποδοτικότητας
Μετά τη νέα συμφωνία για τις αερομεταφορές καταργεί και τη βίζα για Κύπριους υπηκόους η Κίνα
Έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματιών και στελεχών εταιρειών από ΗΠΑ για δραστηριοποίηση στην Κύπρο
Έτοιμη να συζητήσει εισηγήσεις για συλλογική χρηματοδότηση η Κύπρος-Η προειδοποίηση Μάριου Παναγίδη
Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα λόγω κάμψης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών
Μ. Παναγιώτου: Να δοθεί μια νέα πνοή στον αγροτικό τομέα-Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις η κυπριακή γεωργία
Μείωση τιμών παραγωγού στη γεωργία στις πλείστες χώρες Ε.Ε., αύξηση στην Κύπρο
Σε κίνδυνο φτώχειας 127.236 άτομα σε νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι €11.324
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο