Powered by

Περιορίστηκε το εμπορικό έλλειμμα στο τρίμηνο

Στα €368,6 εκατ. ανήλθε το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, παρουσιάζοντας μείωση 28% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, κάτι που καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη προσαρμογή της οικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα (11/5) η Στατιστική υπηρεσία, ήταν €368,6 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 σε σύγκριση με €510,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Οι συνολικές συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 ήταν €731,8 εκατ. σε σύγκριση με €728,1 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014.

Ωστόσο, σοβαρή αύξηση παρουσίασαν οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, οι οποίες ανήλθαν στα €363,2 εκατ. σε σύγκριση με €217,4 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014.

Το Φεβρουάριο οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.) ήταν €343,4 εκατ., ενώ οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.), περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, το μήνα Φεβρουάριο 2015 ήταν €105,1 εκατ.

Αύξηση εισαγωγών το Μάρτιο
Εξάλλου, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το Εξωτερικό Εμπόριο του Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι συνολικές εισαγωγές / αφίξεις αυξήθηκαν στα €422,6 εκατ. εκ των οποίων €300,1 εκατ. ήταν αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. και €122,5 εκ. εισαγωγές από Τρίτες Χώρες. Παράλληλα, οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές ήταν €154,1 εκατ. εκ των οποίων €55,8 εκατ. ήταν αποστολές προς άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. και €98,3 εκατ. εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο