Cyta: 19.5εκ. για ΚΟΠ ΤV

Όλες τις ομάδες που θα αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος εκτός Ομόνοιας και Απόλλωνα θα προβάλλει η Cytavision, έχοντας εξασφαλίσει τα δικαιώματα του πακέτου της ΚΟΠ.

Το πρωί της Τετάρτης (8/4) η ΚΟΠ άνοιξε τους φακέλους με τις προσφορές των Cyta, Cablenet και Primetel καταλήγοντας στην προσφορά του ημικρατικού Οργανισμού θεωρώντας της ως την πλέον συμφέρουσα.

Αν και η ΚΟΠ δεν ανακοίνωσε ποσά από τις προσφορές που υπεβλήθησαν το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η προσφορά της Cyta για τριετή δικαιώματα ήταν της τάξης των 6,5 εκ. ευρώ ετησίως και σαφώς μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες προτάσεις από τις άλλες εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι για τις εξελίξεις καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας προσφορών για το πακέτο της ΚΟΠ το InBusinessNews ενημέρωνε με σχετικά ρεπορτάζ του:

H Cyta έφερε παράταση για το KOΠ TV
Προσφορές από Cyta, Primetel και Cablenet
Koυτσοκούμνης: Έχουμε και προσφορές και plan B
H Cyta κτυπά το ΚΟΠ TV


Σε σχετική ανακοίνωση η ΚΟΠ αναφέρει: «Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον Πρόεδρο της ΑΕΚ Λάρνακας  κ. Άντρο Καραπατάκη, το Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Ανθούλη Μυλωνά και τον Οικονομικό Διευθυντή της ΚΟΠ κ. Ανδρέα Μωριά, μελέτησε τις προσφορές που έχουν κατατεθεί στην Ομοσπονδία αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Σωματείων, που έχουν υπογράψει με την Ομοσπονδία, για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019. Η πλέον συμφέρουσα προσφορά σύμφωνα με τις προδιαγραφές, είναι η προσφορά της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Η Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της ΚΟΠ  κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη να προχωρήσει σε συζητήσεις με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου για τη σύναψη σχετικής συμφωνίας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον η Cyta καθίσταται από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο κυρίαρχος σε σχέση με την προβολή αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος, ωστόσο, το ζήτημα που άπτεται της τιμής με την οποία θα προσφέρει το περιεχόμενο που έχει εξασφαλίσει αποτελεί και τον μεγάλο πονοκέφαλο για τους ανθρώπους της Cyta. Ήδη καταναλωτές αξιολογούν το πακέτο της Cytavision ως ακριβό, παρόλο που η πλατφόρμα αριθμεί τους περισσότερους πελάτες.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται στην πορεία εταιρείες να βρεθούν στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε επίπεδο τηλεοπτικού, συνδρομητικού περιεχομένου. Άλλωστε υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία που μόλις οριστικοποιήθηκε, οπότε υπάρχει αρκετό διάστημα για τις όποιες επαφές με στόχο τη συνεργασία. Αυτή τη στιγμή όλες οι πλευρές εμφανίζονται θετικές σε ένα σενάριο συνεργασίας, ωστόσο, οι καλές προθέσεις δεν είναι ποτέ αρκούν για τελική συμφωνία.

Δειτε Επισης

Bcentriqe.ai: Στρατηγική επέκταση στην Κύπρο για την εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley-Φέρνει πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης
Τεχνητή νοημοσύνη εν δράσει... Πώς το AI μεταμορφώνει επιχειρήσεις και κυβερνητικά συστήματα
Η τεχνολογία ως εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για αναδιαμόρφωση της εμπειρίας του πελάτη
Λευτέρης Γαροφαλάκης: «Η ασφάλεια δεν είναι αυτοσκοπός»-Το AI και η μετάβαση στα Windows 11
Khaliq Khan: Γιατί το ΑΙ μεταμορφώνει την έννοια της αξίας στους οργανισμούς
Mark Oost: Tα πραγματικά οφέλη των AI agents και της GenAI
Αργύρης Μακρυγεώργου: Η μεγάλη ειρωνεία πίσω από την ΤΝ
Σταμάτης Τσολακίδης: Στρατηγικός πυλώνας για κάθε οργανισμό η κυβερνοασφάλεια
Patrick Couch: Πώς να ξεκλειδώσετε την επιχειρηματική αξία της TN
Conor Lawlor: Μετασχηματισμός των εταιρειών με την ανάπτυξη AI Agents